Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Håll hårt i pengarna – här är åldern då det är dyrast att leva!

Börjar du närma dig en 30-årskris? Det kan ha att göra med att dina utgifter växer på hög. En undersökning visar nämligen vid vilken ålder det är dyrast att leva. 

30yearFoto: Caleb George / Unsplash

Den brittiska kreditupplysningstjänsten ClearScore har gjort en undersökning där 3000 personer har fått besvara frågor om sin ekonomi. Och svaret är kanske inte så oväntat – åldern då det är dyrast att leva är 31 år. Många skaffar barn, planerar bröllop och flyttar till ett större boende. För att ha råd med detta som 31-åring ska man enligt ClearScore ha drygt 500 000 kronor på sparkontot. Men utifrån studien var det inte alla som höll ett hårt grepp om sina pengar. 33 procent av 25-34-åringarna i studien anförtrodde sig fortfarande till sina föräldrar för att be om hjälp när plånboken stod tom, medan 60 procent hade sparat ihop för att kunna klara av större utgifter.

Andra pengabekymmer som framkom genom undersökningen var att spara överhuvudtaget, spara till pension samt att bygga upp en ekonomisk stabilitet för att kunna försörja sina framtida barn.

Alla under 30 – nu är det dags att börja spara!

Källa: SvD Perfect Guide

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!