Nöje

Fira Halloween på riktigt – tre spännande drinkar från ursprungslandet

Årets kusligaste högtid är äntligen här. Halloween har firats i Sverige de senaste årtiondena men högtiden härstammar egentligen från Irland och inte från USA som många faktiskt tror. Här är tre spännande cocktails med rötter från ursprungslandet, som passar perfekt till Halloween-firandet i helgen. 

Foto: Tullamore

De flesta förknippar Halloween med USA och amerikanska traditioner såsom “trick or treat”, otäcka masker, pumpor och maskerader. Men högtiden härstammar egentligen från Irland, cirka 2000 år tillbaka i tiden. Ursprunget till firandet kommer från den keltiska helgen Samhain då de dödas själar ansågs återvända till jorden. Människorna tiggde mat och dryck till festen, bar masker för att hedra de döda och satte ut ljusprydda pumpor för att mota bort ondskan. 

Idag är Halloween en kommersiell högtid och firas även i Sverige sedan många år tillbaka. Låt dig inspireras av ursprungslandet Irland och skåla i läskigt goda och färgglada drinkar som dessutom är väldigt vackra att bjuda på i höstmörkret. 

Tullamore Pumpkin Sour

Tullamore Pumpkin Sour

Du behöver:

5cl Tullamore D.E.W.
2cl Citronjuice
2cl Sockerlag
2cl Pumpajuice

Gör så här:

Häll upp alla ingredienser i en shaker med is. Skaka och häll upp i ett champagne-glas med is. Garnera gärna med tex. en kvist rosmarin.

Nästa bild
D.E.W. Beet Manhattan

D.E.W. Beet Manhattan

Du behöver:

5cl Tullamore D.E.W.
0,5cl Rödbets-sockerlag*
2 dash Angostura Bitters

Gör så här:

Häll i alla ingredienser i ett rörglas med is. Servera i ett cocktail-glas utan is. Garnera med tex ett blad från ros-stjälk, en skiva torkad rödbeta eller ett körsbär.

*Koka upp rödbetor. Mosa rödbetorna i vattnet för att dra ut så mycket färg som möjligt. Sila av det rödbetsvattnet och blanda med lika delar socker, dvs 1 dl vatten till 1 dl socker. Rödbetsmodet går att använda till bakning eller matlagning.

Nästa bild
Tully Dark Hall

Tully Dark Hall

Du behöver:

5cl Tullamore D.E.W.
5cl Äppeljuice
5cl Rödbetsjuice

Gör så här:

Häll ingredienserna i ett drink-glas med is. Rör om lätt och servera. Garneras med torkat äpple eller snyggt höstlöv.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!