Nöje

Hannah Widell: “Därför spelade jag in mitt förlossningsvrål”

Förlossningsvideor finns det gott om på sociala medier men ljudinspelningar från förlossningar är mindre vanliga. Hannah Widell valde att spela in sitt så kallade förlossningsvrål när hon födde sin yngsta son, något som hon berättar om i Min sanning på SVT.

Foto: Instagram @hannahwidell

I november 2021 meddelade entreprenören Hannah Widell att hon och hennes make Philip Lindh hade blivit föräldrar till en liten pojke.

Widell offentliggjorde den glada nyheten genom att lägga upp en bild på sin nyfödde son på Instagram:

“Lillebror är här”, skrev hon. “Vi kallar honom Frank.”

“Ett oerhört speciellt ljud”

När Widell gästar Min sanning på SVT får vi en inblick i hur det gick till när sonen kom till världen, detta i form av en inspelning från förlossningen som spelas upp i avsnittet.

Hannah, som tillsammans med sin syster Amanda Schulman driver den populära Fredagspodden, berättar att det var hennes egen idé att spela in det så kallade förlossningsvrålet:

“Amanda och jag har tillsammans fött fyra Fredagspodden-bebisar under den här tioårsperioden, så vi har ju pratat jättemycket om förlossning förut. Och sen bad jag min man Philip att sätta på podmicken när det väl [hände], för att kunna minnas det där.”

Inspirationen ska ha kommit från de många förlossningsvideor som delas på sociala medier. Det som Widell reagerade på var att ljudet ofta är bortklippt från dessa videor:

“Jag tänkte: vi är ju ljud”, säger hon. “När kvinnor föder barn det är ett så oerhört speciellt ljud för man går ner i nån form av djuriskt [tillstånd] /…/ Någonstans så kändes det jättefint att dela det. Visst, det är ju privat att föda barn men samtidigt är det något helt magiskt och fantastiskt, så jag kände att det är klart jag ska dela det. Det finns ingenting som jag vill gömma i det.”

Min sanning sänds klockan 20.00 i SVT2 samt på SVT Play.

Foto: Instagram @hannahwidell

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!