Nöje

Pernilla Wahlgren om pappa Hans begravning: “Kärleksfull och ljus”

Under onsdagen tog familjen Wahlgren farväl av Hans Wahlgren. “Att en sådan sorglig dag ändå kan vara så oerhört vacker, kärleksfull och ljus”, skriver dottern Pernilla på Instagram.

Foto: Instagram @pernillawahlgren

Förra månaden gick Hans Wahlgren bort efter en tids sjukdom. Nu har familjen tagit farväl av skådespelaren.

“Vet att du var med oss”

På Instagram berättar Pernilla Wahlgren om begravningen, som ägde rum i Gustavsberg utanför Stockholm:

“I dag tog vi ett sista farväl av dig”, skriver hon. “Gustavsbergs kyrka var som en blomsteräng och din blåa kista var smyckad med de vackraste av ängsblommor.”

Pernilla berättar vidare att de samlade var klädda i ljusa färger, enligt Hans önskemål. Musiken bestod av sånger som betytt mycket för honom:

“Vi spelade Benjamins sång om vårt älskade röda hus, och Biancas Blomstertid – som du önskade. Och underbara [Klara Almström] sjöng världens finaste tolkning av din favoritlåt ‘Vind över vindens ängar’. Och när hon som sista vers sjöng din egenskrivna vers om Torsbyfjärden, som du alltid sjungit som vaggvisa för Linus och sedan för alla våra barn när dom var små – då brast det för oss…!”

Pernilla avslutar med att konstatera att den sorgliga dagen trots allt var “oerhört vacker, kärleksfull och ljus”:

“Och att du bjöd oss på SOL denna annars utlovade regniga dag, när vi förberett för mottagning utomhus på ditt älskade Lagnö, efter begravningen. Det gjorde att jag VET att du var med oss hela dagen..!”

Hans Wahlgren blev 86 år.

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!