Nöje

Hans Wahlgren har gått bort

Skådespelaren Hans Wahlgren är död, det bekräftar hans familj på sociala medier. “Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantlig”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

Foto: Instagram @pernillawahlgren

Det var under fredagen som Hans Wahlgrens familj bekräftade skådespelarens bortgång.

“Var oerhört älskad”

Hans var en av Sveriges mest kända skådespelare och fick sitt genombrott i Raggare 1959. 1962 gifte han sig med Christina Schollin, 85, och tillsammans fick de fyra barn: Peter Wahlgren, 60, Niclas Wahlgren, 58, Pernilla Wahlgren, 55, och Linus Wahlgren, 47. De har även flera barnbarn.

På Instagram berättar Hans kända barn och barnbarn om sorgen efter sin far:

“Älskade lilla Pappa. I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark..! Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt – men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om /…/ Du är och var så oerhört älskad av alla. Den bästa pappan – och den bästa morfarn var du… ”, skriver Pernilla i ett inlägg.

Linus har gjort ett inlägg på samma plattform:

“Idag flaggar alla grannar på halvstång för dig och vi sitter på balkongen och tittar ut över Torsbyfjärden, som du älskade och pratar om dig. Herregud vilket fantastiskt liv du haft och vad du njutit. Och vad vi har njutit som fått vara med dig. Du är och var så oerhört älskad av alla”, skriver han.

Niclas skriver följande i ett inlägg:

“Vila i frid Pappa. Tack för livet och allt du lärt mig. Älskar dina ord som du sa till mig när vi pratade om livet på slutet. ‘Det var kul så länge det varade’.”

Hans barnbarn Bianca Ingrosso delade också ett långt känslosamt inlägg på Instagram:

“Med din dotter uppkrypandes bredvid dig i sängen trygg i din famn och din son sjungandes godnattvisan du nattat oss alla till genom åren. Alla vid din sida. Där kunde även du nu slumra in i ro”, skriver hon. “Du är i oss nu, föralltid.”

Även Biancas ena bror, Benjamin Ingrosso, delade ett inlägg på samma plattform:

“Du var inte bara den roligaste jag vet, den varmaste själen, den snyggaste mannen, genomgod och så så snäll, du var också min kollega och bästa vän. Med det absolut största av hjärtan”, skriver han. “Du finns inte längre. Men du finns i mig nu morfar. I oss alla och framförallt I det stora röda huset. Allas vår hjälte.”

2021 skrev Benjamin låten “Det stora röda huset” till sina morföräldrar:

“Mormor och morfar betyder väldigt mycket för mig, och huset där de bor har jag tillbringat halva min barndom i. Det är en speciell plats för mig helt enkelt”, berättade han i sitt program ”Benjamin’s” på TV4. 

Hans Wahlgren blev 86 år.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!