Nöje

Här är de 7 vanligaste sexfantasierna

Oavsett om du är van vid att prata öppet om det eller inte så är det en helt normal del av din sexualitet att ha sexuella fantasier. Många kanske fortfarande tycker att det finns ett tabu kring fantasier, men sanningen är att de är helt och hållet hälsosamma oavsett om du är singel eller i ett förhållande.

Foto: Shutterstock

Forskning genomförd av sex- och samlevnadsexperter har visat att det finns 7 huvudkategorier av sexfantasier som är vanliga och helt sunda att ha:

1. Flera sexpartners

Trekanter, orgier och liknande är vanligt förekommande som sexfantasier.

2. Kontrollerande sex

Den här kategorin är rätt så bred och kan handla om allt ifrån lättare bondage till S&M.

3. Nya äventyr

Även den här kategorin är rätt bred. Många människor uppger att de fantiserar om sex på nya platser, nya ställningar, med nya leksaker, eller med nya personer.

4. Förbjudet sex

Många människor fantiserar om sex som känns förbjudet eller tabu, exempelvis om olika typer av fetischer.

5. Otrohet

Det var visat sig att många personer i förhållanden fantiserar om att mysa till det med någon annan, då och då.

6. Passion och romans

Både män och kvinnor fantiserar ibland om de mer känslomässiga sidorna av sex – att känna sig älskade och uppskattade.

7. Erotisk flexibilitet

Erotisk flexibilitet innebär fantasier kring erotik tillsammans med någon av samma kön (hos människor som inte identifierar sig som gay eller bi).

Med tanke på att många kvinnor som identifierar sig heterosexuella har uppgett att de älskar lesbisk porr, så kanske populariteten för denna fantasi inte är så överraskande.

Vad betyder fantasierna?

Även om sexfantasier är vanligt förekommande så är det kanske inte många som tänkt på varför de fantiserar om det de gör.

Forskaren Justin Lehmiller, författare till boken Tell Me What You Want, har intervjuat 4 175 amerikaner om deras sexuella favorit-fantasier för att få mer klarhet i ämnet. Enligt Lehmiller finns det ingen given orsak till att man har en specifik fantasi, men hans forskning visar att det finns vanligt förekommande teman gällande bakomliggande orsaker.

Romantiskt, passionerat sex

Fantasier om väldigt romantiskt och passionerat sex kan till exempel grunda sig i en rädsla att bli övergiven. Denna typ av fantasier kan ha en lugnande effekt för dessa personer – tanken på en väldigt passionerad partner gör att det blir lättare att slappna av och fokusera på sexuell njutning.

Flera sexpartners

En annan vanligt förekommande sexfantasi är att drömma om att ha en trekant med sin partner och en annan person. Enligt Lehmiller kan detta grunda sig i att man känner ett behov av uppmärksamhet. När fantasin istället handlar om att som utomstående ha sex med ett par så kan detta bero på att man längtar efter spänning och äventyr.

Att bli dominerad

Om man fantiserar om att bli dominerad – en vanlig fantasi för både män och kvinnor – kan detta bero på att man längtar efter att slippa prestera och vara närvarande i nuet. Enligt Lehmiller kan denna fantasi också vara tilltalande eftersom den innebär att ens partner “uppvisar en överväldigande, oemotståndlig attraktion till dig”.

Ovanliga sexfantasier

Lehmiller understryker att det inte är ett dåligt tecken att fantisera om sex ofta, eller att ha mindre vanliga sexfantasier. Han säger att mer tabubelagda sexfantasier ofta är ett tecken på att man är öppensinnad och har en livlig fantasi.

Enligt forskaren tenderar denna typ av personer att “fantisera om nästan allt, inklusive väldigt ovanliga och bisarra situationer. Det har ingen djupare betydelse, förutom att de gillar att tänka mycket. Så vi bör vara lite försiktiga med att säga att våra fantasier alltid har en djupare betydelse, för ibland har de inte det”, säger han till Insider.

Onanera mera! 10 härliga sexleksaker för henne.

Vibratorns spännande historia.

10 frågor om sex som alla undrar – men som ingen vågar fråga.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!