Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här är de bästa fiken i Stockholm 2019

Metro Mode tipsar om Stockholms bästa fik och konditorier. Det finns nog inget som är bättre än att fika på ett mysigt café och njuta av kanelbullar och mazariner.

basta-konditorierna-fiken-stockholm-Vete-Katten_Buns
Är du trött på att sitta och fika på olika mainstreamkedjor och vill ha ett riktigt mysigt konditori? Metro Mode guidar dig till vart du hittar Stockholms absolut bästa fik och konditorier. Perfekta för att sitta och spendera söndagen på med kompisarna eller din kärlek.

Chokladkoppen

Chokladkoppen

I hjärtat av Gamla Stan hittar man Stockholms bästa varma choklad. Café Chokladkoppen ligger mitt på Stortorget  och har en choklad som får det att vattnas i munnen på Jamie Olivier. Här kan du läsa mer om kaféet.

Var? Gamla Stan, Stortorget 18

Foto: Chokladkoppen

Nästa bild
Petite France

Petite France

En liten bit av Frankrike ligger på Kungsholmen. Njut av macarons som smälter i munnen och andra läckerheter. Här kan man utan problem spendera en hel dag.

Var? Kungsholmen, John Ericssonsgatan 6

Foto: Petite France

Nästa bild
Konditori Ritorno

Konditori Ritorno

Den som älskar “mormorsfika” ska verkligen besöka Ritorno. Här erbjuds det klassiskt svenskfika. Njut av en kopp kaffe i den mysiga och murriga miljön som finns på konditoriet på Odengatan.

Var? Vasastan, Odengatan 80

Foto: Konditori Ritorno

Nästa bild
Sturekatten

Sturekatten

I ett 1700-tals hus på Riddargatan ligger det mysiga kaféet Sturekatten. Här känns det som att man kliver rätt in i ett hem, här kan du verkligen  mysa en bister vinterdag.

Var? Östermalm, Riddargatan 4

Foto: Sturekatten

Nästa bild
Tössebageriet

Tössebageriet

På Karlavägen ligger det anrika Tössebageriet, känt för sina semlor och småkakor. Vi minns kanske alla semmelwrapen som slog ner som en raket förra året? Den kom från Tössebageriet.

Var? Östermalm, Karlavägen 77

Foto: Tössebageriet

Nästa bild
Konditori Vete-katten

Konditori Vete-katten

Att besöka centrala Stockholm utan att fika på Vete-katten är näst intill omöjligt. Här är det nästan alltid fullt med folk både stockholmare och turister och folk har njutit av deras bakverk sedan 1928. Vi förstår verkligen varför. Har du inte redan fikat här så gör det imorgon.

Var? Centralt, Kungsgatan 55

Foto: Konditori Vete-katten

Nästa bild
Wienercaféet

Wienercaféet

På Biblioteksgatan ligger Wienercaféet, ett filmiskt kafé som kan få en att må lite bättre. Den lyxiga atmosfären smittar av sig och att deras bakverk är fantastiska gör det hela inte direkt sämre.

Var? Centralt, Biblioteksgatan 6

Foto: Wienercaféet

Nästa bild
Saturnus

Saturnus

Älskar du bullar ska du absolut besöka Café Saturnus. Deras bullar är enorma och helt underbara. Här finns också gott om sallader och mackor för den som är sugen på något lite mer matigt.

Var? Östermalm, Eriksbergsgatan 6

Foto: Instagram/cafe_saturnus

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!