METRO MODE + Happn

Här är (de obekväma) frågorna du bör ställa tidigt i förhållandet

Det finns några frågor som är viktiga att ställa i början av ett förhållande, för att få en öppen och ärlig relation. Är du på jakt efter en bra matchning? Spana då in dejting-appen happn

Foto: Unsplash/TT

Har du nyligen gått in i en relation? För att redan från början skapa en öppen och ärlig kommunikation finns det några frågor som är viktiga att ta upp, även om det kan kännas obekvämt. Just för att ert förhållande ska vara öppet med bra kommunikation och där du kan vara dig själv redan från början.

Kanske har du ännu inte mött en bra matchning? Att dejta på nätet är väldigt vanligt idag och ett utmärkt sätt att träffa nya människor på. Spana in den smarta dejting-appen happn. Där får du upp alla personer som du passerat som också har appen, som redan delar samma intressen som dig i det vardagliga livet.

Happn är gratis och du kan ladda ner appen här!

7 frågor du bör ställa tidigt i förhållandet:

1. Vad får dig att känna dig älskad och uppskattad?

Det kanske känns självklart för dig hur du vill bli behandlad för att känna dig älskad. Men ibland uppfattar vi kärlek och uppskattning på olika sätt. Till exempel vill vissa få uppskattning via ord och andra via handlingar. Se till att fråga din partner hur hen känner sig älskad.

2. Vad har du för sexbehov?

Visst kan det kännas stelt att prata om sex och lust i början, vi skippar gärna att prata om det och hoppas på att det ska lösa sig av sig självt. Men vill du leva i en öppen och sund relation är det viktigt att faktiskt prata om det. Förhoppningsvis hittar ni en balans som passar er båda.

3. Kan du tänka dig att gå i parterapi om det skulle behövas?

Har ni som mål att leva i en långvarig relation är det bara att inse, ni kommer gå igenom svåra perioder. Att redan tidigt diskutera frågan om terapi är en bra idé. Att ta hjälp utifrån har underlättat för många par – och förhoppningsvis er också!

4. Hur reagerar du när du blir arg?

Det är normalt att inte alltid vara eniga. Det är till och med hälsosamt att diskutera och argumentera. Men det är inte lika hälsosamt att bråka utan att komma fram till vad som orsakat problemet. Våga fråga din partner hur hen reagerar under ilska för att ni lättare ska förstår varandra när ni hamnar där.

5. Vart ser du dig själv om fem år?

Det kan kännas jobbigt, men framtiden är viktig att prata om. Kanske vill din partner plugga eller flytta utomlands. Det är isåfall något som skulle påverka dig också och därför viktigt att prata om. Vem vet, du lockas kanske också av några år utomlands?

6. Var går din gräns när det kommer till otrohet?

Det här är en viktig fråga att ta upp redan tidigt i er relation. Har ni olika uppfattningar om vad som är okej och inte okej är det bra att lyfta det. Förhoppningsvis kommer ni fram till något ni båda tycker är att gå ”över gränsen”.

7. Vill du skaffa barn i framtiden?

Vet du om att du vill skaffa barn i framtiden, eller inte vill det, så är det viktigt att prata om ämnet. Men se till att vänta några dejter så att du inte uppfattas som allt för på, och skrämmer iväg personen.

Ladda ner dejting-appen happn här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!