Nöje

Här är den GENIALISKA idén för att minska plastanvändningen (och den är väldigt italiensk)

Allt fler barer och caféer har dragit ner på ovanan att stoppa ett sugrör av plast i drinken utan att fråga om kunden behöver det, eller ens vill ha, men många har fortfarande lång väg kvar. Men nu finns det faktiskt ett sätt att avnjuta din mojito på bästa sätt – utan att bidra till plastkonsumtionen. 

Foto: Stroodles/Unsplash

Sugrör i papper har länge funnits på marknaden, men eftersom de har en tendens att snabbt bli mjuka och geggiga har de inte varit det bästa alternativet till sugrör i plast. Men nu har man alltså kommit på ett sätt att avnjuta cocktails med sugrör som är snälla mot miljön.

Det var en användare av det världsomspännande forumet Reddit som nyligen postade en bild på drinken han serverades i Italien, med bildtexten “Här i Italien börjar barer använda pasta som sugrör för att dra ner på plastanvändandet. Vår teknologi slår världen med häpnad ännu en gång”.

Enligt en artikel på Educate Inspire Change är det den ihåliga pastasorten bucatini som är bäst lämpad för ändamålet, med sin breda och ihåliga design. Att det oväntade pastaanvändandet skedde just i Italien är vi kanske inte helt förvånade över, men det finns dock redan ett brittiskt bolag som har tagit idén steget längre.

Företaget Stroodles säljer The Pasta Straws, som alltså är sugrör gjorda av pasta, och på sin hemsida skriver de bland annat att sugrören håller i över en timme, avger ingen smak, är biologiskt nedbrytbara då de är gjorda av vete och vatten, ätbara, veganska och bidrar till noll nedskräpning.

En något oväntad lösning på den oändliga nedskräpningen världen över – men otroligt innovativt, tycker vi här på Metro Mode!

Källa: Educate Inspire ChangeStroodles, Reddit

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!