Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här är dialekten singlarna tycker är sexigast (och det är inte den vi trodde!)

Norrländska, göteborgska eller kanske gotländska? Nu visar en ny undersökning från dejtingappen Happn vilken dialekt singlarna tycker är sexigast – spana in topp fem här! 

Foto: Unsplash/ @rpnickson & @dinpanag

Dejtingappen Happn har tagit reda på den hetaste dialekten enligt svenskarna – och det är inte den vi trodde! I undersökningen deltog 2231 användare för att få svar på den spännande frågan. Resultatet? Gotländskan hamnar på femte plats och skånskan på en fjärde. På tredje plats kommer norrländskan och göteborgskan kniper andra platsen med 15 procent av rösterna. Så vilken dialekt tycker svenskarna är den absolut sexigaste? Svaret är stockholmskan!

Enligt undersökningen gillar kvinnor göteborgska och gotländska mer än vad männen gör. Stockholmska och dalmål är däremot männens favoritdialekter. Blekingska, östgötska, halländska och närkingska är också med på topp-tio-listan, men de verkar inte vara lika populära. Dessa dialekter hamnade nämligen sämst till i undersökningen.

Här ser du topp 5:

1. Stockholmska 27%
2. Göteborgska 15%
3. Norrländska 14%
4. Skånska 11%
5. Gotländska 7%

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!