Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här är Europas 4 hetaste resmål 2021!

Är det dags att planera sommarens semester samtidigt som du inte har någon aning om vart det ska bära av? Vi har samlat destinationerna som både erbjuder otroliga stränder och fantastiska naturupplevelser till en bråkdel av priset, perfekta att besöka när restriktionerna tillåter.  

Foto: Instagram @albaniansays & @the.travelling.tiger

Känner du suget efter strandhäng och härliga upplevelser, kolla in våra fyra semstertips nedan!

1. Brač

1. Brač

Norr om den kroatiska partyön Hvar ligger den mer okända, men kanske ännu vackrare, ön Brač. I orten Bol, på öns södra sida, finns den omtalade stranden Zlatni Rat som omges av Adriatiska havet på båda sidorna och går drygt en halvkilometer rakt ut i havet.

Hit tar du dig lättast med flyg till Split och sedan båt, så passa på att stanna en natt i Split och upplev nattlivet innan du åker vidare. Eller varför inte hyra en båt eller ta en tripp över till Hvar och Hula Hula beach bar för en eftermiddag av fest innan du återvänder till lugnet i Bol?

Foto: Instagram @travelswithdg

Nästa bild
2. Makarska rivieran

2. Makarska rivieran

Ja, Kroatien är ett av de hetaste resmålen just nu. Medan många redan har hittat till städerna Split och Dubrovnik, varav den sistnämnda ju fått ännu mer uppmärksamhet tack vare Game of Thrones som till viss del spelades in där, är Makarska rivieran fortfarande på frammarsch. Här hittar du allt från undangömda nudiststränder som Nugal, till nattklubbar som Grotta som ligger just i en grotta vid havet, och allt därimellan. Och som på de flesta ställena i Kroatien: magisk natur och ett turkost vatten som du nästan inte tror är på riktigt.

Foto: Instagram @beachmirror

Nästa bild
3. Montenegro

3. Montenegro

Lake Skadar, Lake Scutari, Lake Shkodër eller Lake Shkodra – kärt barn har många namn. Den här sjön är belägen mellan Albanien och Montenegro och är del av en nationalpark med samma namn. Här kan du skåda en grönare version av Horseshoe Bend innan du beger dig vidare till stranddestinationer som Kotor, Sveti Stefan och Budva.

Foto: Instagram @danielhisher

Nästa bild
4. Albanien

4. Albanien

Medan Grekland, Italien och många andra länder har haft många år på sig att bygga upp en stor turistnäring så var Albanien till stora delar stängt för utomstående ända fram till 90-talet.

Fler och fler har upptäckt landet med Tirana som huvudstad, men än finns det chans att uppleva landet innan den stora turistanstormningen sker. Besök den albanska rivieran vid havet, till exempel kuststaden Ksamil, eller bege dig längre norrut och förundras över den magiska naturen kring Komani-sjön.

Foto: Instagram @albaniansays

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!