Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här är företagen som har brutit med Paolo Roberto

Under torsdagsnatten greps Paolo Roberto av en razzia efter att han hade köpt sex i centrala Stockholm. En händelse som har skakat om landet och ytterligare tagit upp frågor kring sexköp och våldsbrott. Många av de företag som han har samarbetat med honom har nu valt att bryta avtalen. 

Foto: @panefresco.se / @1paolo2

1. Restaurang Panefresco

Paolo Roberto har sedan 2015 varit ansiktet utåt för den populära italienska restaurangkedjan Panefresco. Nu har de valt att direkt avbryta samarbetet och menar att de inte står bakom honom, eller någon annan, som utsätter en annan människa för ett övergrepp.

“Paolo Roberto har inget ägande vare sig direkt eller indirekt i Panefrescokoncernen utan hans ersättningsmodell har utgått från hur bolagen presterat. Hela företaget har med bestörtning under fredagen fått ta del av den rapportering om gripandet av Paolo Roberto. Våra tankar går till kvinnan som blivit utsatt för detta övergrepp”, skriver restaurangen i ett pressmeddelande.

2. Coop och Ica-butiker

Både Coop och Ica har valt att sluta köpa in varor från hans bolag “Paolos”, pasta och tomatsås reas nu ut runt om i Sverige. Ica Nära i Herrljunga har även valt att göra sig av med den sista glassen från hans bolag, där man direkt swischar pengarna till Talita, den ideella organisationen som bekämpar sexhandel.

3. Sparkas från TV4

Han har under flera år varit anställd av TV4 där han bland annat har lett tv-programmet Farmen. Nu meddelar TV4 att han är sparkad från alla sina uppdrag.

”Vi meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, skriver TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg i ett sms till Aftonbladet.

4. Rix FM och K-Rauta

Den senaste tiden har Paolo varit med i kampanjer för K-rauta, som direkt efter att händelsen kommit ut drog tillbaka sitt samarbete. Även RIX FM har avslutat samarbetet.

5. Hans varumärke “Paolos”

Strax efter sexskandalen offentliggjordes beslutade livsmedelsvarumärket Paolos, som är uppkallat efter honom, att köpa ut Paolo för 126 kronor.

– Det är ett bolag i spillror som Paolo lämnar efter sig, sa vd:n Dani Evanoff till Aftonbladet.

6. Prinsessan Sofia och prins Carl Philips Stiftelelse

Paolo Roberto var tidigare en av frontfigurerna för prinsessan Sofia och prins Carl Philips stiftelse och dess arbete för ökad förståelse för personer med dyslexi. Nu har stiftelsen valt att avsluta samarbetet då händelserna “inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund”.

7. Punch Drunk Entertainment

Efter skilsmässan med Lena Arrelöv 2012, fortsatte de att driva fretaget Punch Drunk Entertainment tillsammans. I ett sms till Aftonbladet skriver Lena Arrelöv att hon håller på att avsluta samarbetet med Paolo Roberto.

Hon vill inte ytterligare kommentera händelsen med hänvisning till det forna parets gemensamma barn.

8. Bonnier Fakta

Bokförlaget har gett ut en rad olika kokböcker tillsammans med Paolo Roberto, men har nu valt att avbryta alla samarbeten. Hans titlar försvann under måndagen ur förlagets sortiment.

Källa: Panefresco, Aftonbladet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!