Nöje

Här är Italienska byn som ger 90 000 kronor för att flytta dit!

Vad sägs om att flytta till nordvästra Italien och få 90 000 kronor på köpet? Det är nämligen vad borgmästaren i alpbyn Locana erbjuder för den som tar chansen!

locana-italien-byFoto: Pexels

Invånarna i den lilla bergsbyn Locana har sjunkit från 7 000 till 1 500 personer och många företag har lagts ner. Nu har borgmästaren i byn tagit tag i saken och slår därför till med ett rejält lockbete. För att få fler människor till byn erbjuder han nu hela 90 000 kronor för den som vill flytta dit.

– Vi letar främst efter lite yngre personer eller personer som kan jobba på distans eller vill starta verksamheter här, säger borgmästaren till CNN.

Locana må vara litet, men den natursköna byn erbjuder enorma möjligheter till friluftsliv och ligger i Italiens äldsta nationalpark nära berget Gran Paradiso. Borgmästaren har dock några krav för den som väljer att flytta till byn: Det ska vara en familj med minst ett barn och boendet är permanent. Till en början gällde anbudet endast Italienare samt utlänningar som redan är bosatta i Italien, men nu gäller erbjudandet alla utlänningar.

Känner du dig sugen?

Källa: Expressen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!