Nöje

Här är (otippade) skådisarna som spelar rollerna i nya Disney-filmerna

Efter de stora biosuccéerna Alice Underlandet, Djungelboken och nu senast Skönheten och Odjuret gör Disney om fem nya sagor. Det är bland annat Lejonkungen och Dumbo som får nya versioner och listan över tänkbara skådisar är minst sagt imponerande. 

cruella-1

Disney älskar att förvandla våra klassiska sagor till förtrollande spelfilmer och det  verkar vara ett vinnande koncept. Skönheten och Odjuret hade premiär den 17 mars och har redan slagit flera stora biorekord. Nu är även flera andra stora klassiker på gång att få nya versioner. Detta är helt klart bara början.

Cruella (2018)

Den obehagliga (och allas vår skräck) Cruella de Vil får, likt Malificent, en egen film under 2018. Redan 1996 gjordes en spelfilm av 101 dalmatiner, då med Glenn Close i rollen som den valpgalne de Vil. I den nya filmen “Cruella” kommer Emma Stone få ta på sig pälskappan och det vit/svarta håret. Vi kan knappt bärga oss!

Mulan (2018)

Historien om Mulan, den kinesiska hjältinnan som räddar hela Kina, hade premiär 1998. 20 år senare är det dags för en ny version av Mulan. Det är ännu inte officiellt vem som kommer spela Mulan, men det ryktas om att Jamie Chung kommer få den ärofyllda rollen. Niki Caro kommer regissera filmen och hon berättade nyligen att ingen av de klassiska sångerna kommer vara med i spelfilmen.

Dumbo (2018-2019) 

Den lilla elefantungen med de stora öronen kom ut på bio 1941 och nu är castingprocessen för en ny spelfilm i gång. Både Will Smith och Tom Hanks har varit på tapeten för några nyckelroller. Danny DeVito är nästan klar för att spela en cirkusdirektör. Vem som kommer få spela Dumbo är fortfarande oklart. Den som är hjärnan bakom den nya Dumbo-filmen är ingen mindre än Tim Burton. Vi som tyckte att originalfilmen är hemsk kan bara tänka oss hur Tim Burtons film blir.

Aladdin (2018 – 2019) 

Vi kommer än en gång få följa med gatupojken Aladdins äventyr tillsammans med anden, Jafar och Jasmine. Det är Guy Ritche som ska förvandla Disney-klassikern till en magisk filmmusikal. Än så länge är det inte klart vilka som ska spela Aladdin och Jasmine utan castingprocessen är i fullgång, kravet är att de kan sjunga och dansa.

Lejonkungen (2018-2019)

Det är regissören Jon Favreau som även står bakom biosuccén Djungelboken som ska göra Simba och Mufasa levande i en ny Lejonkungen-film. Lejonkungen kommer inte bli någon klassisk spelfilm (för ja, det är lite svårt att få hela savannen att buga som i öppningscenen eller få en babian att lyfta en lejonunge). Filmen kommer bli CGI-animerat och bli lika verklighetstrogen som Djungelboken. Inspelningen börjar i maj och Donald Glover gör rösten till Simba och James Earl Jones som gjorde rösten till Mufasa 1994 har fått förtroendet även i den här filmen.

Tingeling

I april förra året blev det officiellt att Tingeling skulle få en egen film och att Tingeling ska spelas av Reese Witherspoon. Sedan dess har informationen om filmen inte varit överflödig precis. Vi väntar med spänning på ny information, men Reese som Tingeling låter helt perfekt.

Andra filmer som är på gång är Lilla sjöjungfrun, Pinocchio, Nalle Puh och Svärdet i Stenen. Vi kan gissa att den listan kommer bli betydligt längre.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!