Nöje

Här är protestlistorna mot polisvåldet som Beyoncé vill att du skriver under

Den senaste veckan har polisvåldet mot svarta i USA återigen blivit den stora frågan, någon som bland annat har lett till stora protester och demonstrationer. En av de som försöker använda sitt inflytande för att göra skillnad är Beyoncé – och det är inte första gången hon tar upp den viktiga frågan.

Foto: Beyonce.com, Instagram @beyonce

Du kan inte ha missat uppståndelsen den senaste veckan som polisvåldet mot svarta i USA har uppbringat. George Floyd, som dog efter att en vit polisman under åtta minuter pressade sitt knä med hela sin vikt mot hans hals, är bara den senaste i raden av svarta personer som dödats av den amerikanska poliskåren.

Precis som Amat Levin skriver i Dagens Nyheter är det här senaste dödsfallet ingen isolerad händelse – under de senaste åren har vi nåtts av protester och uppmaningar till upprättelse för en rad svarta personer som dödats av polisen. Detta har bland annat lett till rörelsen Black Lives Matter, som tog sitt avstamp i den dödliga skjutningen av tonåringen Trayvon Martin 2012 som Beyoncé bland annat gjorde en referens till i videon till låten Formation.


Nu går Beyoncé, liksom många andra kända ansikten, ut och uppmanar sina följare och fans att ta ställning och agera.

I ett Instagram-inlägg säger hon bland annat att vi måste kräva rättvisa för George Floyd, att vi inte kan normalisera den här smärtan som många nu känner och att hon talar till folk med alla hudfärger, som alla måste vara upprörda över rasismen som fortfarande sker i dagens USA.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

If you want to demand more charges brought on all those involved in the death of George Floyd, click the link in my bio to sign the petition.

Ett inlägg delat av Beyoncé (@beyonce)

I videon uppmanar hon också alla att besöka länken i hennes profil, där hon listar fyra olika namnlistor. Hon menar att alla som vill att de inblandade poliserna i fallet George Floyd ska ställas inför rätta bör skriva under listorna; än så länge är det nämligen bara polisen som direkt bidrog till George Floyds död som just nu är misstänkt för tredje gradens mord och dråp.

Här är namnlistorna som Beyoncé länkar till på sin hemsida:

Change.org

#JusticeforFloyd hos Color of Change

We Can’t Breathe

NAACP (National Association for the Advancement of Colored People)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!