Nöje

Här är Stockholms bästa restauranger och barer 2020

I våras utsåg Dagens Nyheter traditionsenligt årets vinnare av Gulddraken 2020. De åkte runt med häst och vagn runt om i Stockholm för att överraska vinnarna på plats. Totalt finns fem kategorier och nedan hittar du alla de nominerade samt vinnarna.

Gulddraken har funnits sedan 2001 och går ut på att Dagens Nyheter varje år utser vinnarna inom de fem kategorierna Krog Lyx, Krog Mellan, Krog Budget, Bar och Kafé. Tidigare i år åkte en kortege runt om i Stockholm för att överraska vinnarna med pompa och ståt – och dela ut den efterlängtade statyetten. Visst är det ett måste att testa någon av de prisbelönta krogarna under året?

Vinnare i kategori Krog Lyx: Gastrologik
Adress: Artillerigatan 14

Motivering: Gastrologik är en restaurang som gör precis allting rätt, utan att gå på rutin. Servering i absolut toppklass och en varmt bemötande lägger grunden, och de raffinerade rätterna får gästerna att både gråta och dansa. Kombinationen fine dining av allra högsta klass och en sällsynt avspänd stämning gör detta till en självklar vinnare i lyxklassen.

Vinnare i krog kategori Krog Mellan: Sekt
Adress: Runebergsgatan 1 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ny rätt på menyn! ENTENLEBER; Anklever, brioche och mirabelle ✨

Ett inlägg delat av Sekt (@sektrestaurang)

Motivering: Glöm allt du tror dig veta om det tyska köket. På årets vinnare i Krog mellan kan du sedan upptäcka det på nytt: Ett modernt, elegant och samtida kök som också är djärvt och trendkänsligt. Till tonerna av tysk hiphop serveras såväl surkål som sekt – Tysklands svar på champagne – av vänlig, kunnig servis som hela tiden ligger ett steg före och vet precis vad du längtar efter.

Vinnare inom kategori Krog Budget: Pat’s Place
Adress: Folkungagatan 140

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

We won the f**** golden dragon! ?? Our family picture tells it all ❤️ Love you all

Ett inlägg delat av Patsplace140 (@patsplace140)

Motivering: Långt ner på Folkungagatan ligger stans hetaste budgetrestaurang. På Pat’s Place serveras vällagat thaikäk i tapasformat, smakrikt och lekfullt, med ett helt eget uttryck. Den som gör rätt val kan få en kvalitetsmåltid till budgetpris, men det är lätt att svepas med och bli sittande hela kvällen för att utforska allt vad köket har att erbjuda.

Vinnare i kategori bar: Lucys Flower Shop
Adress: Birger Jarlsgatan 20 

Motivering: Den anonyma entrén leder in till en obemannad, fiktiv blomsterhandel i källaren och vidare in i det innersta rummet. Öppet för alla, utan pointers, vip-kort och trams. Denna lekfulla, ambitiösa och välkomnande cocktailhåla placerar Stockholm på den internationella kartan, ger ny spänning åt det lite vuxnare nattlivet och får Stureplan att åter blomstra.

Vinnare i kategori Kafé: Robin Delselius Bageri
Adress: Renstiernas gata 19

Motivering: I Stockholms myller av kompetenta kaféer utmärker sig Robin Delselius bageri och kafé genom sin vänliga atmosfär och breda utbud. I den rymliga lokalen på Renstiernas gata välkomnas vi alltid med ett leende och det är lika generöst mot mindre telningar och babblande kompisgäng som mot nykära och de enstaka laptopfikarna.

 

Alla nominerade inom Krog Lyx

Adam/Albin

Coco & Carmen

Etoile

Gastrologik

Ichi

Alla nominerade inom Krog Mellan

Folkparken

Hantverket

Las Brasas

Prospero

Sekt

Alla nominerade inom Krog Budget

A Bowl

The Fishery

Lao lao

Panda dumplings

Pat’s Place

Alla nominerade inom Bästa Bar

A Bar Called Gemma

Bio Rio Bar & Grill

Ima

Lucy’s Flower shop

Positano

Alla nominerade inom Kafé

Beck kaffebar

Fosch Artisan Patisserie

Kavalleriet

K-märkt Patisserie & Bageri

Robin Delselius Bageri

 

Källa: Dagens Nyheter

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!