Nöje

Här bemöter influencerna följarnas oförskämda frågor – och det är så bra

För några dagar sedan publicerade Maja Nilsson Lindelöf en Instagrambild som kort därefter fylldes med frågor om hon var gravid. Bara timmar senare publicerade hon en ny bild med ett så viktigt budskap kring klimatet på sociala medier och kvinnokroppen. 

Foto: @majanilssonlindelof

Influencern Maja Nilsson Lindelöf, 27 år, har idag ett stort konto på Instagram med över 200 tusen följare. Där uppdaterar hon om livet som mamma, skönhet och mode och lyfter ofta viktiga frågor kring kvinnor och hur vi behandlar varandra. För några dagar sedan publicerade hon en bild med texten “What’s in your bathroom?”, som snabbt fylldes med kommentarer och DM:s kring att hon var gravid och grattishälsningar.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

What’s in your bathroom? 💄🍼

Ett inlägg delat av Maja Nilsson Lindelöf (@majanilssonlindelof)

Kort därefter publicerar Maja en ny bild där hon möter dessa kommentarer på ett helt klockrent sätt och lyfter vikten i att sluta kommentera varandras kroppar.

“Jag är inte gravid, det är bara så här jag ser ut. På den här bilden ser min mage mer platt ut, ibland ser den ut så här och ibland inte. Efter att jag födde barn tvivlar jag på att min magen någonsin kommer att vara så platt som tidigare och jag bryr mig verkligen inte. Påminnelse – kvinnor behöver inte vara supersmala för att inte vara gravida. Och vi är alla vackra oavsett form. Och snälla kan vi sluta kommentera kvinnors kroppar, jag menar det är 2020.”

Maja Nilsson Lindelöf är bara ett exempel på kvinnor som får frågor kring om de är gravida för att de inte har en platt mage som har blivit ett ideal kring hur den kvinnliga kroppen ska se ut. Influencern Kenza Zouiten Subosic fick nyligen liknande frågor huruvida hon var gravid och även hon ger svar på tal.

“Bara för att en kvinna har en putig mage betyder det inte att hon är gravid… Det kan också vara pasta, gaser, en postpartum mage eller precis så hennes mage ser ut så var snälla och sluta ställa kvinnor denna fråga. Om du tror att jag ser gravid ut här skulle du se mig på kvällen, jag ser ut som 6 månader gravid efter att ha ätit hela dagen, och nej jag är inte gravid då heller.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!