Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Har du hört om sommarens hetaste rave – i Versailles pampiga spegelsal

Vill du ravea genom natten i Versailles vackra spegelsal “Hall of Mirrors” i sommar? Nu kan du köpa biljetter. Till skillnad från Marie Antoinettes lyxiga fester är det inte alls så dyrt att dricka bubbel och lyssna på “Versailles Électro” tills morgonen gryr.  

Foto: TT

Är du redo för sommarens kanske mest omtalade rave? Versailles slott i Frankrike kommer öppna upp dörrarna till Spegelsalen “The Hall of Mirrors”. Till skillnad från Marie Antoinettes smak, den barocka drottningen, så är denna fest helt klart överkomlig. För så lite som 22 euro kan fans med franska historien och elektronisk musik som intresse få tillträde till “Versailles Électro”.

En grupp DJ-skådespelare kommer spela hela natten, som delvist är sammansatt av tidigare Daft Punk chef Busy P, och hans skivbolag Ed Banger Records. På den franska elektroscenen kommer även medlemmarna i Breakbot x Irfane, Myd och So Me uppträda. De vackra trädgårdarna som gränsar till salen kommer förvandlas till ett jättelikt dansgolv under stjärnorna för alla gäster.

Lockas du av VIP-biljetter kommer de gå att uppgradera till flera nivåer där den högsta är prissatt till 160 euro. Där finns tillgång till en privat lounge, en obegränsad buffé och några bubblande glas champagne.

Vad hade kung Louis XIV, som då kallades solkungen, som under sitt kungadöme bodde på slottet ha tyckt om denna festliga afton? Enligt evenemangets arrangörer hade han varit med på det. “Den här tidlösa kvällen är en del av Versailles tradition av de första festivalerna under solkungens tid och också ett eko av Versailles, den franska elektrons vagga,” säger de till Lonely Planet.

Evenemanget kommer hållas lördagen den 8 juni 2019. Läs mer om ravet här!

Källa: Town and Country, Lonely Planet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!