Nöje

Är du över ditt ex? Här är 9 tecken på att du garanterat har gått vidare

Sömnlösa nätter och “tänk om”-tankar … Har du också grubblat över att det tog slut med ditt ex? När du sen fullständigt struntar i att ditt ex träffat en ny och när du faktiskt slutar stalka hen på sociala medier – ja, då vet du i alla fall garanterat att du kommit över personen (som du inte trodde du kunde leva utan!).

Foto: Unsplash/Instagram @lissyroddyy

Vi har alla haft ett ex som vi inte trodde vi skulle kunna klara oss att leva utan … Nätter när vi gråtit oss till sömns, när vindrickande med tjejerna råkar sluta i ett sms till exet och när vi stör oss på exets nya förhållande. Men det härligaste är väl ändå när vi faktiskt släpper sådant som inte är ämnat för oss och går vidare? När du väl är över ditt ex då vet du det – nedan följer nio tecken på att du gått vidare!

1. Inser att det är över

Du har slutat tänka “tänk om” och inser att förhållandet faktiskt tog slut av en anledning. När du slutar klandra dig själv över att förhållandet tog slut har du definitivt nått en milstolpe. Du har slutat drömma om att det en dag ska bli ni och fortsätter med att gå framåt i ditt egna liv!

2. Ögonen tåras inte när du hör hens namn

Tidigare när folk frågade om du har en partner eller när du hörde ditt exs namn började dina ögon vattnas (du kanske till och med började gråta?). När det här slutar hända vet du att du har gått vidare. Du kan tänka tillbaka på tiden som varit som en lärdom eller som en fin tid – men du känner inte längre att livet är över på grund av ditt brustna hjärta.

via GIPHY

3. Du kan glädjas åt saker igen

När ditt förhållande precis tagit slut och du och ditt ex valt att gå skilda världar kan precis allt (!) kännas omotiverande och meningslöst. Och det är helt okej att allt känns trist ett tag efteråt! När du sedan åter igen börjar känna dig positiv och kan skratta från hjärtat igen, då har du kommit långt i din process.

4. Ditt hjärta känns helt

Perioden direkt efter ett uppbrott känns rent ut sagt förjävligt och ditt hjärta känns som att det är i tusen bitar. Men när ditt brustna hjärta faktiskt känns helt igen då är du garanterat över ditt ex. Du kommer dessutom aldrig igen låta hen få en chans till för du vet att det kommer sluta med att ditt läkta sår rivs upp igen.

via GIPHY

5. Du kollar inte igenom gamla bilder (och får en klump i magen)

Du kanske sitter med datorn i knäet, är uttråkad och börjar kolla igenom gamla bilder på er. En påträngande klump i magen kommer med en gång och du blir nedstämd över att inte kunna skapa fler minnen med hen … Men när du faktiskt kan kolla igenom bilder och se tillbaka på tiden utan att bli ledsen och få ångest – då vet du att du är över ditt ex! När du heller inte längre känner ett behov av att kolla igenom gamla bilder och drömma dig bort om hur underbart ni en gång i tiden hade det, då har du verkligen kommit långt i din process.

6. Slutat tänka på ditt ex när du är med någon annan

Du kanske har vågat ta steget att börja dejta igen men egentligen önskar du att dejten framför dig var ditt ex. När du kommit över dessa tankar och är glad över att se personen du har framför dig, då har du definitivt gått vidare. När du heller inte längre önskar att det egentligen var ditt exs läppar du mötte när du kysser en ny person, då är du garanterat över hen!

via GIPHY

7.  Dejtar andra (för att du själv vill!)

Efter ett uppbrott börjar vissa dejta – för att göra sitt ex svartsjuk. Du kanske till och med lägger ut bilder i sociala medier när man anar en annans persons hand eller arm – eller egentligen vad som helst som avslöjar att du är på en dejt med en annan. När du börjar dejta för att du faktiskt vill träffa någon ny och inte för att få nyfikna sms av ditt ex, då vet du att du är över hen!

8. Slutat stalka

När ditt nästintill maniska beteende upphör, det vill säga att spana in ditt ex på sociala medier (till och med göra dig synlig genom att kolla igenom händelser), då är du förmodligen helt över ditt ex. Och visst är det så skönt att bara släppa allt och låta exet leva sitt liv utan att du behöver kontrollera och analysera minsta lilla? Du behöver inte längre leta ledtrådar om hen gått vidare och träffat någon ny. Du behöver heller inte hålla dig uppdaterad om var personen hänger på helgerna så att du “spontant” också kan gå dit. Då har du kommit SÅ långt i din process och vet att du är over it!

via GIPHY

9. Kan bli glad för exets skull

Kan du åter igen känna glädje å ditt exs vägnar? Önskar du inte längre hen det värsta och kan faktiskt bli glad när du ser att personen hittat en ny person att dela sitt liv med? Då vet du med 100% garanti att du är över ditt ex!

via GIPHY

Läs också:

7 frågor du måste ställa dig själv – innan du blir tillsammans med ditt ex igen.

Inspiration: Letsmend

Foto: @lissyroddyy

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!