Nöje

Här hittar du den sista medelhavsvärmen

Sommarvindarna har bytt karaktär mot kyligare slag. Men än kan du krama ur mer av sommarens värme utan att behöva åka alltför långt. Ticket listar europeiska favoriter där du kan njuta av högsommarvärme långt in i oktober.

Cypern/Foto: Unsplash

“Vi slår ett slag för att passa på att utnyttja hösten för sol och värme, och återvända till semesterkänslan. Har man möjlighet att åka i september-oktober när inte alla andra åker får man både ett bättre pris och mindre trängsel på plats. Upptäck sevärdheter utan långa köer, och passa på att bekanta er med lokalbefolkningen”, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Höstens bästa resmål

Under september och oktober går det ännu att avnjuta sol och temperaturer mellan 22-26 grader på flera resmål runt Medelhavet. Grekland, Cypern, Spanien, Malta, Italien och Portugal är alla exempel på resmål som erbjuder behaglig värme oktober ut. “Rhodos är en medelhavspärla som erbjuder uppemot 300 soldagar per år, där det finns mycket att upptäcka även efter högsäsong. Tröttnar du på stranden finns det en fantastisk natur att uppleva, vandringsleder i de grekiska bergen, olivodlingar och vinfält”, säger Sofia Eddelid.

Även Cypern är ett solsäkert resmål med sina 340 soldagar per år, där sommaren dröjer sig kvar länge. På Cypern kan du få uppleva uppemot 28 grader i oktober – och trivs du när det är runt 25 grader passar Malta, Rhodos, Palma, Malaga och Kreta bra. Med flertalet direktlinjer går det snabbt att förflytta sig tillbaka till sommaren och medelhavets höstdesinationer.

Medeltemperatur dagtid, oktober

Cypern – 28 grader

Rhodos – 26 grader

Algarvekusten – 25 grader

Malta – 24 grader

Kreta – 24 grader

Sardinien – 23 grader

Mallorca – 23 grader

Zakynthos – 23 grader

Malaga – 22 grader

Barcelona – 22 grader

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!