Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här hittar du världens första robothotell

robothotell

Henn-na Hotel i nöjesparken Huis Ten Bosch i Japan är inget vanligt hotel – det är världens fösta robothotell! När du stiger in i lobbyn möts du inte en av en vanlig receptionist utan istället av en kvinnlig robot och hennes två kollegor Dinosaurien och den mekaniska bagagearmen.

I bagagerummet kommer den mekaniska bagagearmen att ta hand om väskan åt dig och ser sedan till att väskbärar-roboten tar den till ditt rum. Du registrerar dig själv i hotellets system genom att scanna in ditt ansikte, på så vis behöver du inte tänka på några nycklar utan visar bara ditt ansikte när du vill komma in.

rumrobot

Förutom den helautomatiserade lobbyn är hotellets alla 72 rum utrustade med en personlig assistent. Den personliga assistenten är en Hello Kitty-liknande robot som kan hjälpa dig och svara på dina frågor.

Självklart är hotellet också utrustat med de senaste teknikerna inom ljus, air conditioning och sophantering. På Henn-na’s systerhotell som öppnade i början av 2017 finns det även roomservicerobotar.

Besök hotellets hemsida här.

Foto: HOMECRUX & Henn-na Hotel

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!