Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här hyllar Miley Cyrus svensk jämställdhet och Isabella Lövins parodi på Donald Trump

Bilden på Donald Trump när han, omgiven av sina manliga rådgivare, skriver under den kritiserade abortregeln har mött starka reaktioner på nätet. Sveriges miljöminister Isabella Lövin hakade på i protesterna med en bild som nu blivit en viral succé världen över. En av alla som uppmärksammar Lövin är popdrottningen Miley Cyrus – som fått nästan en halv miljon likes på sin hyllningsbild på Instagram.

miley_trump_lovin

I slutet av förra veckan la miljöminister Isabella Lövin upp en bild på sociala medier där hon skriver under regeringens förslag till en ny klimatlag. Bakom henne står sju kvinnor uppradade – vilket genast för tankarna till bilden på Trump och hans män. Det dröjde inte länge innan internationell press snappade upp bilden som snabbt spreds i nyhetsflödet. Lövin själv kommenterade att det är upp till var och en att tolka bilden, men att “det syns att Sverige har en feministisk regering”.

Hyllar svensk jämställdhet

Artisten Miley Cyrus har länge använt sitt Instagram-konto (som har nära 60 miljoner följare) till att uttrycka sitt starka missnöje mot den nya amerikanska presidenten. Strax efter att bilden på Lövin börjat spridas postade Miley en jämförelse mellan originalbilden på Trump och bilden på de kvinnliga svenska politikerna. Hennes uppmaning till USA är att ta efter Sverige: “Take note America!” – och bilden har i skrivande stund nästan 500 000 likes och över 7 000 kommentarer.

Take note America!!!!! #Environment #Education #HealthRightsandCare #HumanRights

Ett foto publicerat av Miley Cyrus (@mileycyrus)

Läs mer: Bilden på Hillary Clinton som driver med Donald Trump är det roligaste vi sett

Foto: REX & Instagram/@mileycyrus

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!