Nöje

Här kan du fira nyår i Stockholm

Snart är det dags att skåla in det nya året tillsammans med vänner och familj. Vi berättar på vilka platser du kan fira in tolvslaget i huvudstaden (Obs! Notera att vissa av evenemangen kan vara inställda på grund av covid-19).

stockholm-nyar
Foto: REX

Informationen kan ändras på grund av covid-19, håll dig därför uppdaterad på respektive plats hemsida ifall det skulle ske några ändringar.

Nedan listar vi ett flertal publika evenemang för dig som vill fira in det nya året tillsammans med andra. Fyrverkerier, god mat och härlig utsikt är det som bjuds på olika platser runtom i stan!

Härifrån syns fyrverkerierna som bäst:

  • Stadshuset
  • Västerbron
  • Skeppsholmen
  • Monteliusvägen
  • Slussen
  • Fjällgatan
  • Skeppsbron
  • Vanadislunden

Från och med 23:e december 2021 gäller hårdare restriktioner för evenemang. Detta innebär att vissa evenemang kan kräva ett giltigt vaccinationsbevis från deltagare. Läs mer om de nya restriktionerna här. Du som är vaccinerad kan ansöka om ett vaccinationsbevis hos E-hälsomyndigheten. Om du är osäker på vad som gäller för ett evenemang just du ska gå på, kontakta evenemangsarrangören eller besök deras hemsida för vidare info.

Nyår på Skansen

Nyår på Skansen

Skansen har en lång tradition av nyårsfirande och i år är det skådespelaren Reine Brynolfsson som läser dikten “Nyårsklockan” av Tennyson. Firandet har anor från 1895 och direktsänds i SVT.

 

Foto: Maria Östlin/SVT

Nästa bild
Nyårsgala i skärgården

Nyårsgala i skärgården

Det blir storfirande på Djurönäset. Här erbjuds det en festlig stämning, god mat, bubblande drycker och härlig musikunderhållning med bl.a.  13-mannaband.

Foto: Instagram @djuronaset

Nästa bild
Grand Hotel

Grand Hotel

Satsa på Grand Hotel om du vill ha ett lyxigt firande. Här kan du njuta av en färgsprakande nyårsgala med opera i Spegelsalen och nyårssupé med storbandsfest.

Foto: Instagram @grandhotelstockholm

Nästa bild
Kungliga Operan

Kungliga Operan

På Kungliga Operan anordnas nyårskonsert med bar och nyårsskålande. Det blir festlig touch med några av de främsta solisterna och operastudenterna från Stockholms konstnärliga högskola som framför välkända operafavoriter tillsammans med medlemmar i Kungliga Hovkapellet.

Foto: Instagram @kungligaoperan

Nästa bild
Nyårsfest på Södra Teatern

Nyårsfest på Södra Teatern

På Södra Teatern dansar du in det nya året med utsikt över alla Stockholms fyrverkerier. Här utlovas dans och champagne i mängder!

Foto: Instagram @sodra_teatern

Nästa bild
Skinnarviksberget

Skinnarviksberget

Vill du ha utsikt över Gamla stan, Kungsholmen och Stockholms stadshus? Se dock till att välja fotriktiga (klättervänliga) skor och pälsa på dig för kylan, så kan du sedan avnjuta ett glas bubbel med goda vänner och fantastisk utsikt!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Fotografiska

Fotografiska

Fotografiska bjuder in till nyårsfest med middag och champagne! Här har du utsikt över vackra Djurgårdsfjärden och en glittrande fest med dans och mingel!

Foto: Instagram @fotografiska.stockholm

Nästa bild
Brasserie Balzac

Brasserie Balzac

Fira in 2022 i kontinental stil på Brasserie Balzac. Här kan du äta dig mätt på hummer, oxfilé och torskrygg som sköljs ner med champagne! Lyxigt värre!

Foto: Instagram @brasseriebalzac

Nästa bild
Himlen

Himlen

Om du prioriterar utsikten vid tolvslaget kan du satsa på att skåla på restaurangen och skybaren Himlen 104 meter över marken. På nyår serveras hummerlunch bland annat!

Foto: Instagram @restaurang_himlen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!