Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här roastar Rebel Wilson ALLA snackisar just nu med årets roligaste tal

Under söndagskvällen gick den brittiska galan BAFTA av stapeln – och någon som snodde showen under kvällen var skådespelaren Rebel Wilson som både skämtade om allt från Cats till avsaknaden av kvinnor i kategorin hon var på scen för att dela ut priset i. Men hon var inte den enda som kritiserade BAFTA:s och filmvärldens sätt att arbeta.

Foto: Instagram @rebelwilson, Bafta/BBC

Klippet från söndagens gala får oss att skratta högt åt den australiensiska skådespelarens frispråkiga referenser. Och vi är inte de enda – i publiken ser vi stjärnor som Charlize Theron, Margot Robbie, Renée Zellweger, Laura Dern och Adam Driver kippa efter luft. Rebel Wilson var på scenen för att dela ut priset för bästa regissör, och i sitt tal innan hon gör just det lyfter hon bland annat fram att temat för årets BAFTA-gala är hållbarhet.

– Jag skapade den här klänningen genom att sy ihop två gamla klänningar. Den röda är från den där gången jag inte vann Miss Australia. Och den svarta är från en begravning jag precis gick på … för filmen Cats, säger skådespelaren, som dessutom hade en roll i den minst sagt sågade filmen.

– Cats, som konstigt nog inte är nominerade till någon utmärkelse, forsätter hon, till publikens stora glädje.

Hon avslutar med att ge en känga till det faktum att alla de nominerade i kategorin Årets regissör är män:

– Jag ser på den exeptionella, utmanande talangen i den här kategorin och jag tror inte att jag skulle kunna göra vad de gör. Ärligt talat, jag har bara inte stake nog.

Se hela Rebel Wilsons tal här:

Men Rebel Wilson var alltså inte den enda som vågade stå upp och kritisera galan. Galans största snackis måste nog sägas vara tacktalet som Joaquin Phoenix höll när han tog emot priset för bästa manliga huvudroll. Han inleder med att säga att han känner sig väldigt ärad och priviligerad att vara där ikväll, men att han också känner sig kluven.

– Så många av mina värdiga skådespelarkollegor har inte samma privilegium. Jag tycker att vi sänder ett väldigt tydligt budskap till “people of colour” att ni inte är välkomna här. Jag tycker att det är budskapet som vi sänder till människor som bidrar så mycket till vårt medium och vår industri på sätt som vi drar nytta av. Jag tror inte att någon vill ha välgörenhet eller särbehandling, även om vi ger oss själva det varje år. Jag tror att folk bara vill bli erkända och uppskattade och respekterade för sitt arbete, säger Joker-stjärnan.

Han fortsätter med att säga att han skäms för att han själv är en del av problemet, men att han tycker att branschen måste göra det hårda arbete som krävs för att komma tillrätta med systematisk rasism.

Liknande kritik kom dessutom från ett ännu mer oväntat håll, nämligen den brittiska kungafamiljen. Prins William är ordförande för BAFTA och har varit det de senaste 10 åren, men kritiserar även han den avsaknad av mångfald som fortfarande finns bland de nominerade. Han menar att det inte hör hemma i 2020, och att BAFTA kommer att tillsätta en utredning för att se över urvalsprocessen.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!