Nöje

Harry och Meghan inbjudna till kung Charles kröning

Det är ännu inte fastställt huruvida prins Harry och Meghan Markle kommer att närvara på kung Charles kröning – men enligt en talesperson har paret mottagit en inbjudan till evenemanget, det rapporterar The Sunday Times.

Foto: Shutterstock

Den sjätte maj är det dags för kung Charles kröning, men huruvida prins Harry kommer att närvara är ännu inte fastställt.

Förra månaden berättade en källa som uppges stå prins Harry och hans hustru Meghan nära att paret ännu inte hade fått någon inbjudan till det historiska eventet. Nu har en talesperson för hertigen och hertiginnan av Sussex bekräftat att de har fått en inbjudan, detta enligt The Sunday Times.

“Jag kan bekräfta att hertigen nyligen har fått e-postkorrespondens från Hans Majestäts kontor angående kröningen. Ett omedelbart beslut om huruvida hertigen och hertiginnan kommer att närvara kommer inte att avslöjas av oss i nuläget”, lyder uttalandet.

Prins Harry: “Finns mycket som behöver diskuteras”

I början av januari släppte prins Harry sina memoarer, en bok som av vissa ses som en attack på den brittiska kungafamiljen.

Nyligen ombads han och Meghan flytta ut från sitt hem i Storbritannien, Frogmore Cottage – ett beslut som ska ha tagits av kungen själv och som tros vara en reaktion på boken.

I samband med lanseringen av memoarerna kommenterade prins Harry sin fars kommande kröning på följande vis:

“Mycket kan hända innan dess. Men dörren står alltid öppen. Det är upp till dem hur de vill göra. Det finns mycket som behöver diskuteras, och jag hoppas verkligen att de är villiga att sätta sig ner och prata om det”, sa han i en intervju med ITV i januari.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!