Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Harry ryter ifrån mot sexistisk term om Meghan

När Harry och Meghan bestämde sig för att överge sina kungliga plikter och flytta till USA så myntades snabbt termen “Megxit”. Nu säger Harry i en video att ordet är misogynt.

Foto: CBS

I samband med Meghan och Harrys flytt användes ordet Megxit flitigt i brittiska medier, men i själva verket uppfanns termen av en liten grupp nättroll.

“Kanske vet folk det här, kanske inte, men termen Megxit var eller är en misogyn term, och den var skapad av ett nättroll,” säger Harry i en video där han deltar i en panel organiserad av den amerikanska tidningen Wired. Han berättar vidare att termen växte och växte tills den blev använd flitigt i medier.

Brittisk media spred lögner

Harry verkar ha rätt i sitt påstående: I oktober kom nämligen en studie ut som visade att endast 83 twitterkonton låg bakom 70 % av det hat och falsk information som riktats åt Meghan och Harry.

“Det kanske mest upprörande saken är hur många brittiska journalister som interagerade med dem och förstorade lögnerna. Men de återger dessa lögner som sanningar”, säger Harry i videon.

Harry har tidigare berättat att en av anledningarna till parets flytt till USA var den rasistiska behandling som Meghan fick utstå av brittiska tidningar.

Läs även:

Drottning Elizabeth tar ifrån Harry titeln

Spana in Harry och Meghans otroliga villa i Montecito

Meghan Markle producerar en ny Netflix-serie för barn

Källa:

The Guardian

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!