Nöje

Heinz presenterar Marz Edition – en ketchup tillverkad med tomater som odlats under utomjordiska förhållanden

Heinz har nått nya höjder i utvecklingen för att odla färska och smakrika livsmedel för framtida generationer. Nyligen presenterades de första flaskorna av Heinz intergalaktiska tomatketchup – Marz Edition.

Det är ketchup, men den är lite annorlunda. Den är nämligen tillverkad av tomater som odlats under utomjordiska förhållanden, i jord som liknar den på Mars.

Projektet inleddes för två år sedan

För två år sedan inledde Heinz och företagets tomatexperter experimentet. Uppgiften var att analysera en ogästvänlig jordmån, samla in perfekta frön och tillämpa teknik för att få grödor att blomstra under svåra förhållanden – vilket blir allt viktigare med tanke på den markförstöring som jorden står inför. I projektet har Heinz experter samarbetat med en grupp forskare från Aldrin Space Institute vid Florida Institute of Technology. Målet är att odla tomater av tillräckligt hög kvalitet för att kunna användas i Heinz ikoniska tomatketchup.

Skickade ketchupflaska på rymdfärd

Experimentet resulterade i Heinz tomatketchup Marz Edition. Marsketchupen presenterades tidigare i veckan, då en flaska ur den begränsade upplagan skickades iväg på en rymdfärd bortom jordens atmosfär. Den kommer att nå 37 000 meter och utsättas för temperaturer på -70 grader C innan den vänder tillbaka mot jorden igen. Den utomjordiska ketchupen finns nu på Heinz huvudkontor, där tomatsåsen från experimentet har genomgått den strikta testning som krävs för att godkännas som ingrediens i Heinz tomatketchup. I veckan kommer forskningsteamet som genomfört projektet att få ett första smakprov av Marz Edition-ketchupen, och evenemanget kommer att sändas live på sociala medier. ”Det är väldigt spännande att vårt expertteam har lyckats odla tomater i okända jordförhållanden från en annan planet och få dela resultaten med världen. Det här har verkligen varit en resa, från testningen för två år sedan, fram till skörd. Experimentet har visat att Heinz tomatketchup även kan avnjutas av framtida generationer.”

Heinz tomatketchup har faktiskt redan gjort några rymdfärder – till den internationella rymdstationen ISS, där den avnjutits av astronauterna i många år.

Heinz Marz Edition

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!