Nöje

HEJA Kanada(!) som börjar förbjuda engångsartiklar i plast

Är du på jakt efter engångstallrikar, glas och festliga sugrör i plast så kommer här en liten påminnelse om att det varken är snällt mot miljön eller planeten. Ett land som verkligen inte tycker det är Kanada som från och med år 2021 kommer att totalförbjuda engångsartiklar av plast. 

– Kanada kommer förbjuda skadliga engångsartiklar i plast från kust till kust, säger Justin Trudeau enligt AP.

Allt ifrån sugrör till vattenflaskor och plastpåsar är exempel på vad som kan komma att förbjudas men än är det inte fastställt exakt vilka produkter det kommer att bli.

Mindre än 10 % av plasten som används i Kanada återvinns så som det ser ut idag, vilket fått allvarliga konsekvenser. En bieffekt av all denna plast har nämligen resulterat i att en miljon fåglar skadats eller dött samt att 100 000 marina däggdjur per år fastnat i platsen i tror om att den är mat, menar den kanadensiska regeringen.

– Det här är ett stort steg, men vi vet att vi kan göra det här till 2021, säger Trudeau.

Och bara för att vi alltid gjort något (typ köpt på oss ett storpack med plastartiklar inför festen) betyder inte det att vi ska fortsätta med det, utan istället börja välja miljövänligare alternativ. De festliga sugrören klarar vi oss dessutom utmärkt utan!

Källa: SVT
Bild: Unsplash 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!