Nöje

Hejdå brädspel – nu kan du äntligen spela Monopol i verkligheten

Gör dig redo för att ta ditt Monopol-spelande till en ny nivå, för nu är det du själv som är spelpjäsen. I juni öppnade Monopoly Dreams som liknas med ett “escape room”. 

 Foto: Monopoly Dreams/TT

Hur trevligt är det inte att samla vännerna för en spelkväll? Och kanske är det just sällskapsspelet Monopol som åker fram. Spelet är en klassiker som de flesta nog har spelat någon gång. I det svenska Monopol-spelet är det Strandvägen som är den mest exklusiva gatan man kan köpa sig in på. Men i den kinesiska versionen är det Victoria Peak i Hongkong som är bäst att bygga hus på. Det är där som den nya attraktionen Monopoly Dreams öppnade i juni. Monopoly Dreams påminner om ett “escape room”, spelarna måste använda sig själva och ta sig förbi olika rum. Istället för att flytta runt en hatt eller hund är det alltså deltagarna själva som kliver in i spelet.

Tågstationer, vattenledningsverk, elverk och fängelsecell, de kända rummen från brädspelet, finns alltså nu på riktigt. Spelarnas uppgift är att få tag på en mystisk man som gömmer sig någonstans i lokalen som är nästan 2000 kvadratmeter stor. De måste stoppa honom från att sno Monopols diamantspira. Hur spännande låter inte detta?

 

Källa: Hälsoliv

Monopoly Dreams

Monopoly Dreams

Foto: Monopoly Dreams

Nästa bild
Monopoly Dreams

Monopoly Dreams

Foto: Monopoly Dreams

Nästa bild
Monopoly Dreams

Monopoly Dreams

Foto: Monopoly Dreams

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!