Nöje

Hela Sverige Skramlar 2022 – Stjärnspäckade galan leds av Fredrik Skavlan och Emma Molin

Den 2 april är det dags för insamlingskonserten “Hela Sverige Skramlar”, där intäkterna går till det krigdrabbade Ukraina. Emma Molin och Fredrik Skavlan kommer att vara programledare för den stjärnspäckade galan.

Foto: Pressbild

I samband med Rysslands invasion av Ukraina arrangeras insamlingskonserten Hela Sverige Skramlar för andra gången. På scen kommer bland annat artisterna Veronica Maggio och Per Gessle att uppträda.

Gästtalare och artister

Lördagen den 2 april kl 20.00 startar Hela Sverige Skramlar. 24 artister är klara för Avicii Arena och nu står det även klart att Björn Ulvaeus och ärkebiskop Antje Jackelén medverkar som gästtalare. Dessutom ansluter den före detta finska statsministern Alexander Stubb via länk.

Hoppas på samma påverkan som senast

Galan genomfördes första gången 2015 i samband med flyktingvågen som var en följd av inbördeskriget i Syrien. “Jag hoppas att folk blir berörda av den här kvällen som är fullständigt unik, och att den får samma påverkan som den hade sist. 2015 satte galan ord och bilder på det som svenska folket kände och jag hoppas att vi lyckas med det den här gången också”, säger Emma Molin.

Artisterna som medverkar för att stävja humanitär kris samt främja mänskliga rättigheter och demokrati är:
Tommy Körberg
Maria Sur
Veronica Maggio
Gina Dirawi
Amason
Peter Jöback
Malena Ernman
Melissa Horn
Wilmer X
Johnossi
Cornelia Jakobs
Miriam Bryant
Ola Salo
Benjamin Ingrosso
Sarah Dawn Finer
Imenella
Darin
Jakob Hellman
Per Gessle
Eva Dahlgren
The Hives
Jill Johnson
Maja Francis
Chris Kläfford

Galans biljettintäkter går oavkortat till Internationella Röda korset, Proliska, UN Women, Fight for Right, Civil Rights Defenders och The Media Initiative for Human Rights. Sändningen går att se i SVT 1, TV4 Play, Viaplay, Discovery, Sveriges Radio P4 och på Aftonbladet och Expressen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!