Nöje

Helen Mirren om att leva väl – och att åldras med glädje

Hur åldras man med glädje? Och hur lever man väl? Skådespelerskan Helen Mirren ger sina svar på dessa viktiga frågor i en ny intervju med brittiska Vogue.

Foto: Instagram @helenmirren

I augusti förra året, i samband med filmfestivalen i Venedig, publicerade Helen Mirren en bild på Instagram som sa mer än tusen ord: Mirren, iförd en extravagant klänning, som dansar med en leende Vin Diesel i regnet på Piazza San Marco.

Bilden tycks sammanfatta skådespelerskans personlighet perfekt: vid 76 års ålder är hon mer full av joie de vivre än någonsin. Så vem är bättre att fråga om hur man lever väl än just Mirren?

“Även om det var underbart att dansa med Vin Diesel i regnet i Piazza San Marco – var det en dröm? – så är det inte hemligheten till att leva väl”, säger Mirren i en intervju med brittiska Vogue. “Låt dig inte lamslås av din egen osäkerhet och var inte för artig och ursäktande i livet. Jag menar, jag hoppas att jag är en väldigt artig person, jag hatar när folk är otrevliga, men det är inte det jag menar. Det handlar mer om att vara öppen för möjligheter.”

Hon fortsätter: “Prata med folk och var så öppen som möjligt. Det är väldigt bra att ibland betrakta världen som ett barn eller en utlänning och lägga märke till din egen miljö. Föreställ dig att du ser den för allra första gången och försök uppleva magin i den – för det finns magi i varje miljö. Att som behövs är att se på den med nya ögon.”

Helen Mirren om glädjefyllt åldrande

När det kommer till att åldras med glädje menar Helen Mirren att bestående förändring kommer inifrån:

“Mitt råd är att arbeta från insidan och ut. Först av allt, ta kontroll över din diet och hitta en som får dig att må bra. Jag är den första som sträcker mig efter fish and chips, men det du stoppar i din kropp påverkar hur du ser på dig själv, så börja där”, säger hon och fortsätter:

“Den andra saken är träning, vilket inte innebär att gå på dyra gym. Jag har stor tilltro till det kanadensiska flygvapnets träningsregim för kvinnor, som är tolv minuter lång. Det är en träningsrutin som börjar väldigt enkelt, men om du gör hela kan det bli ganska svårt. Jag har aldrig kommit förbi den andra nivån, men det är ett trevligt litet träningsprogram. Inget extremt, men du måste göra det varje dag. Det är en jättebra början, för det handlar om att ta kontroll över dig själv. Jag är otroligt lat och om jag kan undvika att göra det så kommer jag göra det, men då och då tar jag mig samman och gör det som jag vet fungerar.”

Källa: Vogue

Foto: Instagram @helenmirren

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!