Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Helt sjukt! Dvärgarna tjockhånar Snövit i nya trailern

I veckan presenterades en ny animerad film om Snövit och de sju dvärgarna, ny film – ny historia. Så långt är allt bra. Sen såg vi reklamskylten, där de menar att du inte kan vara fin om du är tjock… Alltså, va?

snovit-fatshame-tjock-kritik-

Filmen, Red shoes and the 7 dwarfs, handlar om Snövit som har ett par förtrollande röda skor som gör henne lång och smal. Egentligen är hon kort och kurvig och passar inte in i samhällets ideal. På filmens affisch syns Snövits två kroppar, den förtrollande och den vanliga. Bredvid hennes vanliga kurviga kropp står det “Tänk om Snövit inte längre var vacker och de sju dvärgarna inte längre var så korta?”.

Okej, va? Så Snövit skulle inte vara vacker om hon inte var lång och smal och hon är ful när hon och kort och kurvig? Detta är alltså en barnfilm. Det är många som har reagerat på denna minst sagt märkliga reklam. Bland annat den kurviga modellen Tess Holliday.

Även trailern till den här filmen är märklig, då det som sagt var är en barnfilm. I trailern får vi se hur dvärgarna smyger sig in i Snövits rum, gömmer sig under ett bord när hon kommer in. De ligger under bordet och ser på hur Snövit börjar klä av sig sin klänning, vilket gör dvärgarna helt galna. Redan här har vi så många frågor. Var detta verkligen en barnfilm? Sedan sparkar hon av sig skorna och får tillbaka sin vanliga kropp. Detta gör att dvärgarna blir besvikna, äcklade, skräckslagna, det är mycket tydligt att de inte gillar hennes vanliga kropp.

Skådespelerskan Chloë Grace Moretz ger rösten till Snövit och många har taggat henne i tweets och på Instagram och undrat hur hon kan stå för budskapet på affischen. Nu har hon svarat i en tweet och hon är lika upprörd som alla kritiker.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!