Nöje

Hennes låt blev viral: “Det är verkligen en skrämmande tid för män”

“A Scary Time”, som sjungs av dansläraren Lynzy Lab, driver med Donald Trump och handlar om den verklighet vi kvinnor faktiskt lever i. Låten har blivit en viral succé och vi förstår verkligen varför. 

a-scary-time-for-menFoto: Youtube / Rex

Låten är ett resultat av att Brett Kavanaugh tidigare i veckan blev vald till domare i USA’s högsta domstol. Kavanaugh har blivit anklagad för sexuella övergrepp av flera kvinnor, så för att visa sitt missnöje med den valda domaren skrev hon låten “A Scary Time”.

Låten har sin grund i ett citat från Donald Trump: ”Det är en skrämmande tid för unga män i USA”. Det Trump menade är att Kavanaugh och andra män utsätts för falska anklagelser om sexuella övergrepp och därmed råkar illa ut. Det håller inte Lybzy Lab med om, vilket resulterade i att hon dagen efter att Kavanugh valdes in till landets absolut högsta ämbeten, publicerade sin låt.

Labs låt har väckt stor uppmärksamhet då många kvinnor känner igen sig i det som beskrivs i texten. Att det är skrämmande att leva som kvinna i dagens samhälle är nämligen det som hon sätter fingret på i låten:

“Jag kan inte öppna mina fönster när jag är ensam hemma/ Jag kan inte gå till baren/ Jag kan inte ha på mig en kort kjol om det är den enda jag äger. Men det är verkligen en skrämmande tid för killar, yeah, gentlemän håll ihop, gör massa ljud ifrån er/ Det är verkligen tufft när ditt rykte är på hal is och en kvinna som du gjort övergrepp på kan dyka upp när som helst.”

 

Efter att videon publicerades har män som anser att hon “förminskar de problem de stöter på i samhället” sagt ifrån, vilket hon inte håller med om.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!