Nöje

Henrik Schyffert om skandalen i Bingolotto

Efter skandalsketchen i Bingolotto tvingades TV4 be om ursäkt. Nu uttalar sig Henrik Schyffert för första gången om uppesittarkvällen och det är tydligt att han ångrar sig.

Foto: Instagram @schyffert/TV4

Inför Bingolottos uppesittarkväll 2018 gjorde Henrik Schyffert ett gästspel i programmet tillsammans med Helena af Sandeberg, Per Andersson, David Hellenius, Andreas Weise och Kalle Moraeus. Tillsammans framförde de en sketch som gjorde parodi över Jesus födelse – men sketchen uppskattades inte av alla.

Tvingades be om ursäkt

Efter sketchen tvingades TV4 gå ut och be om ursäkt. Kanalens exekutiva producent uttalade sig och beklagade sig över att det blivit som det blivit. “”Det var väl inte det mest finstämda julspel jag sett heller. Det var en konstnärlig frihet som gick överstyr för vissa”, sa Gustav Carlsson till Expressen.

“Sålde ut mig fullständigt”

Schyffert, som i sketchen spelade en av de vise männen, har nu uttalat sig om händelsen i Alexander Pärleros “Framgångspodden.” På frågan om vad han själv ångrar mest drar Schyffert upp uppesittarkvällen, dock utan att nämna sketchen. Däremot säger han att han ångrar att han överhuvudtaget deltog. “Jag var med i Bingolottos uppesittarkväll för att försöka sälja biljetter till en teaterföreställning”, säger han i podden. “(Jag) sålde ut mig fullständigt för att kränga teaterbiljetter – det ångrar jag faktiskt, det hade jag kunnat låta bli.”

Resultatet skulle dock inte heller bli som väntat. Enligt Schyffert resulterade deltagandet i att de endast sålde 240 extrabiljetter, trots att de deltagit i en fem timmar lång direktsändning med 3,5 miljoner tittare.

Källa: Hänt

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!