Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Het chiliburgare med hembakat (snabbt och enkelt) hamburgerbröd  

Det finns ingenting som slår en bra burgare! Kan vi vara överens om det? Stans bästa gömmer sig inte på någon hipp hamburgerbar, den gör du hemma själv!

Det här hamburgerbröden som du enkelt snor ihop på ett par minuter klarar sig sedan själv (under den korta jästiden) medan du fixar biffarna. De fyller jag (mer än gärna) med het chili men gillar du inte hetta så skippar du bara de ingredienserna.

På sommaren ska maten gå snabbt och vara enkel, men gärna hemlagad och god.

Efter 10 – 12 minuter i ugnen när bröden fått fin färg är de klara, redo att serveras direkt.

Chilibiffar:

500 g nötfärs

1 finhackad röd chili

1 finhackad grön jalapeño

Salt

Peppar

Hemgjord grillolja:

3-4 msk rapsolja

1 msk chiliketchup

1 klyfta pressad vitlök

Gör så här:

Hacka chili och jalapeño fint. Lägg ner i färsen som du saltar och pepprar.

Pensla biffarna med hemgjord grillolja som du snor ihop med hjälp av olja, chiliketchup och färskpressad vitlök.

Stek eller grilla slutligen biffarna ca tre minuter på varje sida (tills de är klara).

 

Enkla och snabba hamburgerbröd:

½ paket jäst

2 dl mjölk

1 msk olja

4 dl vetemjöl

Toppa med:

Sesamfrön

Gör så här:

Värm mjölken till ca 37 grader.

Smula ner jästen och rör ut den med mjölken.

Rör ner oljan och sedan mjölet, lite i taget.

Knåda samman degen och låt den sedan jäsa under bakduk – ca 25 minuter.

Forma slutligen degen till små runda bullar.

Strö över sesamfrön och grädda bröden ca 10-12 minuter på 250 grader.

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!