METRO MODE + Starbucks

Hetaste kaffet när vi ska gå på dejt

Att skapa ett första intryck tar bara några sekunder. När vi ska på en dejt på det där fiket är vi förstås måna om att visa oss från den bästa sidan – och medan vi sysslar med det beställer vi helst en latte. I samarbete med Starbucks har vi kartlagt våra kaffevanor när vi dejtar.

Foto: Shutterstock/IBL

Vi älskar kaffe i Sverige! Efter finländarna som fortfarande dricker mest i världen kommer vi på andraplats. Därför är det förstås ingen överraskning att en kaffe ofta är det naturliga valet när det är dags för en dejt. De flesta gillar det och om ni inte har träffats innan är det betydligt mer avslappnat att ses och prata över en väldoftande och värmande kopp istället för en middag som riskerar att bli stel.

Men vad som kanske är lite mer överraskande är att vi, när vi vill vara den bästa versionen av oss själva, tenderar att välja en annan kaffe än den vi brukar köpa på väg till jobbet eller när vi hänger med kompisar eller kollegor. Det står klart i en undersökning bland 18 till 35-åringars kaffevanor. I vanliga fall är svart kaffe eller americano svenskens favorit, 36 procent dricker det dagligen – men när det gäller dejting är en latte det hetaste valet. När det är dags att framstå som särskilt intressant väljer hela 27 procent drycken.

Kvinnor beställer gärna in en latte även när de inte är på dejt så det är främst männen som byter kaffesort för tillfället. Hos männen är espresso en något större favorit på dejten än latten, som kommer på andraplats.

Foto: Shutterstock/IBL

Kvinnornas favoritkaffe på dejten:

  1. Caffe Latte: 34 procent.
  2. Cappuccino 22 procent.
  3. Espresso: 13 procent.  

Männen favoritkaffe på dejten:

  1. Espresso: 25 procent.
  2. Caffe Latte: 20 procent.
  3. Cappuccino: 15 procent.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!