Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Nescafé

Hetaste kaffet när vi ska gå på dejt

Att skapa ett första intryck tar bara några sekunder. När vi ska på en dejt på det där fiket är vi förstås måna om att visa oss från den bästa sidan – och medan vi sysslar med det beställer vi helst en latte. I samarbete med Nescafé har vi kartlagt våra kaffevanor när vi dejtar.

Foto: Shutterstock/IBL

Vi älskar kaffe i Sverige! Efter finländarna som fortfarande dricker mest i världen kommer vi på andraplats. Därför är det förstås ingen överraskning att en kaffe ofta är det naturliga valet när det är dags för en dejt. De flesta gillar det och om ni inte har träffats innan är det betydligt mer avslappnat att ses och prata över en väldoftande och värmande kopp istället för en middag som riskerar att bli stel.

Men vad som kanske är lite mer överraskande är att vi, när vi vill vara den bästa versionen av oss själva, tenderar att välja en annan kaffe än den vi brukar köpa på väg till jobbet eller när vi hänger med kompisar eller kollegor. Det står klart i en undersökning som Nescafé har gjort bland 18 till 35-åringars kaffevanor. I vanliga fall är svart kaffe eller americano svenskens favorit, 36 procent dricker det dagligen – men när det gäller dejting är en latte det hetaste valet. När det är dags att framstå som särskilt intressant väljer hela 27 procent drycken.

Kvinnor beställer gärna in en latte även när de inte är på dejt så det är främst männen som byter kaffesort för tillfället. Hos männen är espresso en något större favorit på dejten än latten, som kommer på andraplats.

Foto: Shutterstock/IBL

Kvinnornas favoritkaffe på dejten:

  1. Caffe Latte: 34 procent.
  2. Cappuccino 22 procent.
  3. Espresso: 13 procent.  

Männen favoritkaffe på dejten:

  1. Espresso: 25 procent.
  2. Caffe Latte: 20 procent.
  3. Cappuccino: 15 procent.

Recept: Så får du till det bästa kaffet hemma

Kaffe är ett måste men när ni bestämt er för en andra dejt behöver ni faktiskt inte längre ses i en stökig kafémiljö. Nu kan du bjuda på en god kopp hemma. Tack vare Nescafés nya varianter i den exklusiva Azera-serien – har du alltid den rätta koppen redo tillhands. Nescafé Azera finns i sorterna Espresso, Americano och Espresso Intenso och det är superlätt att få till en latte – precis som den smakar på kafé.

Gör så här:

  • Häll 6 cl kokande vatten i en kopp och tillsätt två teskedar Nescafé Azera Espresso.
  • Skumma mjölken med en mjölkskummare och häll 22 cl varm mjölk i kaffet. Voilá!
  • Har du ingen mjölkskummare kan du få till det ändå: häll mjölken i en behållare med lock och skaka i 30 till 60 sekunder. Värm sedan mjölken i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Det bästa skummet får du med mager mjölk. Vill du göra latten ännu lyxigare? Tillsätt då en annan smak som sirap eller chai. Lycka till!

Fakta: Nescafé Azera

Visste du att Nescafé har lanserat en ny serie kvalitetskaffe? Nescafé Azera kommer i tre härliga varianter och tar cafékänslan hem till dig.

Espresso. 100 procent rent Arabica-kaffe med en sofistikerad, fruktig arom och sammetslen krämighet.

Americano. Arabica-kaffe med inslag av Robusta med en rik smak och balanserad arom.

Espresso Intenso. 100 procent rent mörkrostat Arabica-kaffe som är smakrikt, har en intensiv arom och en len krämighet.

Du hittar alla kafferecept HÄR.

I samarbete med Nescafé.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!