Nöje

Hit reser svenskarna sommaren 2022

Svenska folket firade in våren under april med att slå rekord i bokade resor hos Apollo. I samband med påsken tog bokningen rejäl fart och sedan dess har varje vecka skapat nya rekord, Ett land är solklar favorit i sommar och en favorit är klassisk – dessutom är den grekiska öluffningen tillbaka!

Sivota, Epiruskusten Grekland

Rekordmånga bokade sin sommarresa under april, antalet bokade resor ökade med 37 procent sett mot mars månad. Under maj fortsätter bokningstakten att öka och ligger fortsatt en bit över 2019 års nivå.

Trygga resor fortsatt viktigt

Flest bokade resor i sommar går till Grekland, där är favoriterna Kreta och Rhodos följt av regionen Epirus på det grekiska fastlandet. Även Cypern, Kroatien och mindre grekiska öar är populära resmål och öluffning i form av kombinationsresor gör comeback. “Trygga resor är fortsatt viktigt för resenärerna och vi ser många fler som uppskattar paketresor än tidigare. I år vill man åka tillbaka till en kär gammal favorit eller en klassiker. Man vill också göra den där extra utflykten och möjligheten att uppleva två resmål i en semester i form av kombinationsresor i grekiska övärlden är väldigt populärt”, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Kreta

En aktiv semester ligger fortsatt i topp

Trenden att vara aktiv på semestern håller i sig och Apollos sportprodukter ligger högt på listan när vi väljer våra upplevelser. Det som är mest intressant bland eventresorna är träningsresor med variantion i schemat innehållande allt från yoga till crossfit, cykel och simning. De mest populära sporthotellen i Apollos utbud är hotellen i Playitasgruppen och Playitas Resort är fortsatt nummer ett både på sommaren och vintern. Spana in de mest populära resmålen nedan!

Topp 5

Kreta
Rhodos
Epirus
Cypern
Kroatien

Topp 5 cityresor

Barcelona
Rom
London
Paris
Nice

Topp 5 sporthotell

Playitas Resort, Fuerteventura
Levante – powered by Playitas,
RhodosPorto Myrina – powered by Playitas,
LimnosSivota Retreat – powered by Playitas,
Sivota (Epirus, Grekland)Aqua Vista – powered by Playitas, Hurghada

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!