Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Hit reste vi i sommar – här är de mest populära resmålen

Skolan har börjat igen och det är dags att återgå till jobbet. Även om allt inte är normalt igen har vi långsamt börjat återupptäcka världen igen, där det är säkert att resa.

Foto: Booking.com

Booking.com har tittat på färsk data för sommarens resor och vart de flesta svenskar åkte under sommaren och upplevde nya reseminnen, både inrikes och internationellt. För de svenskar som har varit ivriga att upptäcka internationella destinationer är det Europa som har lockat flest turister från Sverige. Men vilka destinationer har varit högst upp på listan för svenskarna? Det mest populära stället att besöka under sommaren var huvudstaden i vårt grannland Danmark, det underbara Köpenhamn. Topp fem internationella destinationerna som svenskar besökte mellan 10 juni 2021 och 10 augusti 2021 var:

 1. Köpenhamn
 2. Barcelona
 3. Istanbul
 4. Berlin
 5. Split

Det är inte bara svenskar som har varit ivriga att återupptäcka världen. Tittar man på vem som besökte Sverige som deras utvalda destination i sommar, var det besökare från Tyskland, tillsammans med danskar och norrmän.De främsta internationella resenärerna som besökte Sverige mellan 10 juni 2021 och 10 augusti 2021 var:

 1. Tyskland
 2. Danmark
 3. Norge
 4. Nederländerna
 5. Frankrike

När svenskar har bestämt sig för att utforska vårt land är det kanske inte en överraskning att huvudstaden ligger högst upp på listan.De främsta destinationerna av svenskar i Sverige mellan 10 juni 2021 och 10 augusti 2021 var:

 1. Stockholm
 2. Göteborg
 3. Malmö
 4. Visby
 5. Helsingborg

Källa: Booking.com

Foto: Booking.com

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!