Nöje

H&M lanserar en hel kollektion med semlor

Kommer vi någonsin få nog av olika varianter av våran älska semla? Knappast, vi är redo för nya varianter och det verkar även H&M vara för nu släpper de egna sorter. Det är på kedjans kafé It’s pleat som semmelkollektionen kommer att säljas och bland nyheterna hittar vi flera veganska alternativ.

Foto: H&M/Unsplash

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och vi är äntligen i semmel-tider. Under de senaste åren har butikerna och konditorierna slagits om att göra de galnaste varianterna av semlor. Vi har sett både semmelwrapen, semmelpizzan, nachosemlan och korv-med-bröd-semlan, men vad blir årets nyhet? Det återstår att se men vi vet några som gett sig in i tävlingen. Nu slår nämligen H&M på stort och lanserar en hel semmelkollektion. Självklart inte i klädform utan riktiga, ätbara semlor som kommer att släppas på H&M:s kafé It’s pleat. I semmelkollektionen hittar vi tre veganska alternativ, rawboll-semla, en overnight oats-semla och en healthy freakshake med smak av semla samt en vanlig minisemla.

För den som vill dricka sin semla passar den freakshaken bäst. Den är gjord på havredryck, dadlar, mango, mandelsmör och kardemumma. Sedan toppas den med flera mumsiga saker som kokosgärdde, hallonskakde popcorn och ett spätt med blodapelsin, rawboll-semlan och en bit kiwi.

Känner du inte för den flytande varianten så kan du satsa på rawboll-semlan, denna är vegansk, ekologisk och gluten- och laktosfri, samt sötat med dadlar. Den tredje nykomlingen i semmel-väg är overnight oats-semlan som består av havregryn och är smaksatt med mandelmassa och kryddad med kardemumma.

Vill vännerna testa någon av dessa men du hellre föredrar att hålla dig till den traditionella semlan så funkar även det. En mini-version av en klassisk semla kan man ju inte tacka nej till. It’s pleat finns på Drottninggatan och i Fältöversten i Stockholm, samt på Svartbäcksgatan i Uppsala.

– Vi vill inspirera folk till att göra mer välbalanserade val. Hos oss kan man unna sig en semla om man vill, men man kan också välja en precis lika god och lite nyttigare variant – utan att gå miste om varken smak eller kvalitet. Vår freakshakesemla levererar verkligen just detta! Och den är precis lika yummy för synen som den är i smaken, säger Caroline Björkholm, creative director på It’s pleat i ett pressmeddelande.

Källa: Baaam

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!