Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Höj nivån på julbaket – Santa Maria lanserar saffranpaste

Se hit alla saffransälskare! Det är dags att ta årets julbak till nya höjder med Santa Marias saffranpaste. Det är en helt ny, unik produkt för att skapa godare och saftigare lussebullar.

Saffran är som bekant en älskad smaksättare, inte minst under julen. Nu har Santa Maria vidareutvecklat produkten för att skapa ännu bättre smak, färg och konsistens för årets julbak. Medan vanlig saffranskrydda lämpar sig till många olika maträtter, är Santa Marias saffranpaste speciellt framtagen för bakning med vetedeg. Den används med fördel i bullar, donuts och vetebröd och resultatet är extra fuktiga och fluffiga godsaker med en underbar smak av saffran. 

– Ett tips är att fira Lussekattens dag den 13 december med Santa Marias saffranpaste i bullarna. De kommer definitivt att imponera på luciafikat, säger Niklas Larsson, Marknadschef på Paulig.

Visste du att…

Ordet saffran härstammar från det arabiska ordet ”za’faran”, som betyder gul och ”sahafarn”, som betyder tråd.
Cleopatra sades bada i saffran för att bevara sin skönhet.
Till 1 kilo saffran krävs 200.000 saffranblommor.
Iran är världens största saffranproducent.

Santa Marias saffranpaste säljs under en begränsad period (vecka 33-52).

Recept på smarriga lussebullar finner du nedan.

Godare och saftigare lussebullar

Godare och saftigare lussebullar

Ingredienser, ca 30 st:
50 g jäst
175g smör eller margarin
1 påse Santa Maria Saffrans Paste
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 l (900 g) vetemjöl
Till pensling
1 ägg
russin
Gör så här:
  1. Smula ner jästen i degbunken.
  2. Smält matfettet. Rör ner saffran i smälta matfettet. Tillsätt mjölk och ljumma degspadet till ca 37˚C.
  3. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspad, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 min. i maskin eller 10 min. för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 min.
  4. Lägg degen på mjölat bakbord. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut julkusar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200°C. 5. Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!