Nöje

Höstens trendigaste drinkar görs med Xanté Pumpkin Spice & Pear

Förra året lanserade Xanté en nyhet för att sätta krydda på halloweenfesten och höstens drinkar. Xanté Pumpkin Spice & Pear är en likör där den klassiska smaken av Xantés söta päron blandats med den populära kryddblandningen Pumpkin Spice.

Xanté är dryckesvarumärket som i nästan 20 år trotsat konventionerna och skapat smakkombinationer lika oväntade som smakrika. Tidigare i år lanserade man den blommiga Xanté Elderflower & Pear, följt av Xanté Latte & Pear, kaffelikören med en lätt smak av päron, utmärkt för att sätta en twist på kaffedrinken.

I perfekt tid för halloweenfesten och höstens mysiga drinkar lanserar Xanté nu Xanté Pumpkin Spice & Pear, med smak av den trendiga amerikanska kryddblandningen. Sedan 1700-talet har kryddblandningen använts för att smaksätta pumpapaj, men de senaste åren har Pumpkin Spice fått mer utrymme i allt från kaffe till bakverk och doftljus. Kryddbladningen består i huvudsak av fyra kryddor; kanel, ingefära, kryddnejlika och muskot.

– Xanté Pumpkin Spice & Pear är en perfekt produkt nu när hösten är här, den är kryddig och rund med mycket sötma och kommer sätta en rolig twist på såväl halloween-bålen som mysiga drinkkvällar med vänner i höst, berättar Marika Silander, Senior Brand Manager för Xanté.

Xanté Pumpkin Spice & Pear har en alkoholhalt om 15% och passar lika bra i drinkar som för sig själv med några isbitar eller som shot. Liksom Xantés övriga produkter är Xanté Pumpkin Spice & Pear vegansk.

Produkten kommer i en flaska om 500 ml, kostar 149 kr och finns i begränsad
upplaga i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Nedan hittar du tre drinkrecept perfekta till halloween!

Bloody Pumpkin

Bloody Pumpkin

Du behöver: 

5 cl Xanté Pumpkin Spice & Pear
8 cl apelsinläsk
2 cl grenadine

Gör så här:

Fyll ett högt glas med is. Häll i Xanté Pumpkin Spice & Pear och apelsinläsk. Häll sedan försiktig ned grenadine i glaset så att det röda sjunker till botten

Nästa bild
Höst-Lennart

Höst-Lennart

Du behöver: 

5 cl Xanté Pumpkin Spice & Pear
8 cl citronläsk
1 cl limejuice

Gör så här:
Fyll ett högt glas med is

Häll i Xanté Pumpkin Spice & Pear och citronläsk.

Pressa limejuice och häll i Rör om och garnera gärna med en kanelstång eller ingefära.

Nästa bild
Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

Du behöver: 

5 cl Xanté Pumpkin Spice & Pear
En kopp kaffe med mjölk
Grädde
Kanel

Gör så här:
Gör en kopp av ditt favoritkaffe med mjölk. Tillsätt 5 cl Xanté Pumpkin Spice & Pear. Toppa med vispgrädde och garnera med kanel på toppen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!