Nöje

Hotellstädarna avslöjar: Därför ska du aldrig vika ihop handdukarna på hotellet

Brukar du vika ihop dina använda handdukar när du bor på hotell? Även om gesten är vänligt menad så är den i själva verket en källa till irritation hos hotellstädare. Vi visar hur du ska göra istället!

Foto: Unsplash

För många är en hotellvistelse ett unikt tillfälle att slippa städa – men många vill ändå underlätta för hotellstädarna genom att till exempel vika ihop använda handdukar och hänga upp dem snyggt.

Detta är dock inte något positivt för städarna, eftersom det skapar mer arbete för dem. Här är fem saker som du kan göra istället, enligt en diskussionstråd på sajten Mumsnet.

1. Släng din använda tvål

“Om du använder produkterna i badrummet, släng dem efteråt. En halvt använd tvål som har fastnat i badkaret är svår att städa”, tipsar en hotellstädare.

2. Skölj kopparna

Ett annat tips är att skölja ur din te- eller kaffekopp:

“Jag diskar dem, men om gårdagens kaffe är kvar på botten tar det åratal”, berättar en person.

3. Vik inte ihop använda handdukar och lakan

En annan sak som försvårar jobbet för hotellstädare är när gästerna viker ihop använda handdukar:

“En stor hög på golvet eller i badkaret går bra”, säger en hotellstädare. “Jag måste skaka ur dem och kolla om de har fläckar innan jag lägger dem i tvättpåsen. Så att vika upp dem tar längre tid.”

Vissa gäster har för vana att ta av lakanen från sängen efter sin hotellvistelse, något som i och för sig är uppskattat – men även här är det inte att rekommendera att vika ihop lakanen. Även här är anledningen att städarna måste kontrollera om lakanen har fläckar som behöver behandlas innan tvätt.

4. Öppna fönstren

Något som de flesta hotellstädare är rörande överens om är att gäster gärna får öppna fönstren när de lämnar rummet:

“Öppna fönstren innan du lämnar rummet och sätt på luftkonditioneringen, städarna blir otroligt varma!” skriver en person.

En annan städare påpekar att gammal hämtmat gärna får slängas eftersom det får rummet att lukta illa.

5. Skölj ur badkaret

Slutligen är det uppskattat när gäster sköljer ur badkaret efter användning, så att småhår inte fastnar i porslinet och försvårar städningen.

Källa: The Sun

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!