Nöje

Howie delade ut gratis “pappakramar” under Pride – hans berättelse lämnar ingen oberörd

Scott “Howie” Dittman var på plats under Pittsburgh pride och delade ut gratis “pappakramar” till alla som ville ha en stärkande kram. På Facebook delar han nu ett känslosamt inlägg om sina upplevelser från paraden.

Foto: Unsplash/Howie Dittman

Flera mammor och pappor gick, tillsammans med Scott “Howie” Dittman, runt på Prideparaden i Pittsburgh i tröjor där det stod “gratis pappa-/mammakramar och delade ut hundratals kramar till alla som ville ha. Många av dem som Howie träffade under Prideparaden bar på historier om föräldrar och familj som sagt upp kontakten med dem på grund av deras sexuella läggning. En av dem var en man i femtioårsåldern som blivit utkastad av sina föräldrar när han var 19 år och de hade inte pratat med honom sedan dess. I ett inlägg på Facebook berättar Howie om mötet.

“Han grät på min axel. Storgrät. Han kramade mig så hårt han kunde. Jag kunde känna en pytteliten del av den smärta som han bär med sig varje minut, varje dag. Han blev övergiven på grund av vem han älskar. Och den nionde juni deltog han i ett firande av kärlek när han plötsligt och fullständigt bröt ihop av en t-shirt som löd ‘gratis pappakramar’”.

Howie berättar också om en annan berörande kram, den från en kvinna i tjugoårsåldern som sett Howies tröja på långt håll och gått igenom folkmassan för att få en kram. Han visste inte mycket om hennes historia, men när hon kom fram till honom hade hon tårar i ögonen.

“Hon kramade mig med all kraft hon hade. Och jag kramade henne tillbaka. Hon klamrade sig fast länge, smälte ihop med mig, och tackade mig tusenfalt. Och jag kan inte sluta tänka på henne. Vad hon måste gå igenom med sin familj… de som ska finnas där oavsett vad. Vem vänder hon sig till när hon behöver råd om kärlek, pengar eller bara livet? Vem delar hon gamla minnen med som bara hennes föräldrar kan känna till? Hur ser hennes jular ut? Hur ofta hoppas hon på ett telefonsamtal med villkorslös kärlek på andra sidan? ”

Han avslutar det starka inlägget med en hälsning till alla föräldrar därute, en uppmaning till alla att de ska ta hand om sina barn och hålla dem nära.

”Föreställ er det, föräldrar. Föreställ er att era barn känner sig så vilsna och långt ifrån er att de sjunker ihop i en fullständig främlings armar och gråter hejdlöst – bara för att främlingen bär en t-shirt om gratis pappakramar. Snälla, var inte en förälder som lägger en sådan börda på sitt barn. Jag träffade alldeles för många av dem, i alla åldrar, i dag.”

Howies känslosamma budskap har spridit sig över hela världen och inlägget har delats över tvåhundratusen gånger på Facebook. I inlägget finns det också en efterlysning. Howie vill hälsa till personerna på bilderna att de kan kontakta honom när som helst om de behöver en extrapappa.

Läs hela Howies inlägg här>

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!