Nöje

Humor eller intelligens – detta funkar bäst på första dejten

Enligt ny forskning har det framkommit vilket personlighetsdrag som uppskattas allra mest på dejtingmarknaden. Bör du skämta mycket eller visa på din intelligens, det är frågan!

Foto: Pexel & Unsplash

Undersökningens resultat visade att det är betydligt viktigare med humor än intelligens när det kommer till att väcka intresse för fortsatt dejtande. Resultaten var överraskande, då intelligens som avgörande faktor skulle stämma bättre överens med idéen om det naturliga urvalet. Men personer med hög intelligens fick något lägre gensvar än personer som uppfattades ha mycket humor. Frågan är vad det beror på?

Viktigt att uppfattas som smart

Det faktum att människan är intelligent, och har en betydligt högre intelligens än många andra djur, tyder på att det är något vi värdesätter högt när vi letar efter en potentiell partner. Undersökningen visar dock att detta inte är hela sanningen. Att uppfattas som en person med humor var helt klart testets vinnare, samtidigt som man kunde se att det också var viktigt att uppfattas som smart, inte nödvändigtvis att faktiskt vara smart. Det visar också på hur stor vikt vi lägger vid intryck och hur vi uppfattar saker. 

Källa: Psychology today

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!