Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Hund eller andra människor? Studier visar att vi väljer hunden!

Människans bästa vän sägs vara hunden. Men det här verkar inte bara vara ett myntat uttryck – studier visar att vi faktiskt känner mer empati för hundar än andra människor.

hundar-manniskans-basta-vanFoto: Marion Michele, Alan King/Unsplash

Känner du att du skulle göra allt för din hund eller de söta hemlösa liven som du möter på din semester utomlands? Du är garanterat inte den enda. Två stora studier visar att vi faktiskt väljer hundar framför andra människor och känner mer empati inför de fyrbenta djuren än vad vi gör för lidande människor.

I ett experiment, genomfört av en brittisk välgörenhetsorganisation, sattes två falska donationskampanjer upp. Den ena syftade till att donera pengar för att rädda en sjuk hund och den andra till en man vid namn Harrison – pengar som skulle rädda honom från en långsam och smärtsam död. Vilken kampanj tror ni drog in mest donationer? Det visade sig att fler skänkte pengar till hunden.

En annan studie som gjordes vid Northeastern University visade att faktiskt bara bebisar kunde konkurrera med hundar. Studenterna blev visade falska nyhetsartiklar där en valp, en vuxen hund, en ettårs-bebis och en 30-årig vuxen blivit utsatta för en misshandel med basebollträ. Undersökningsdeltagarna blev sedan frågade hur de uppskattade sin empati och det visade sig att de sympatiserade minst med den vuxna människan.

“Deltagarna visade minst oro när vuxna människor blev utsatta för misshandel, i jämförelse med bebisar, valpar och vuxna hundar. Endast fall där släktingar till den misshandlade vuxna människan fick uppskatta sin empati, fick den vuxna hunden lägre poäng av medkänsla”, säger forskarna vid Northeastern University.

Källa: Måbra

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!