Nöje

Hyllningarna till prinsessan Diana flödade under prinsbröllopet – 9 detaljer som är extra berörande!

Hyllningarna flödade på prinsbröllopet som var i helgen – och många av dem tillägnades prinsessan Diana. För brudparet var det extra viktigt att hedra hennes minne – och det gjorde Meghan Markle och prins Harry hela nio gånger! 

Foto: REX

Prinsessan Diana gick bort 1997 i en bilolycka och både Meghan Markle och prins Harry var överens om att de under bröllopet ville hedra och minnas henne. Här är några av detaljerna som är extra rörande!

1. Förlovningsringen som Meghan Markle bär består av stenar från prinsessan Dianas smyckessamling.

2. Prinsessan Diana älskade trädgårdsrosor och pioner och de blommor som naturligt blommar under denna tid. Därför använde brudparets florist främst dessa blommor!

3. Meghan Markle gjorde precis som prinsessan Diana och även som Kate Middleton – hon lovade allt annat under bröllopslöftena., men inte att “lyda” (“obey”) sin make.

4. Brudparet önskade sig donationer till välgörenhetsorganisationer istället för presenter. Organisationerna CHIVA (Children’s HIV Association) och Crisis, som vill motverka hemlöshet, var två av dem som Diana arbetade för och som paret valde att stötta.

5. På prinsessan Dianas begravning spelades låten Guide Me, O Thy Great Redeemer. Denna låt framfördes även under bröllopsvigseln.

6. Under bröllopsfotograferingen var det viktigt för prins Harry att den gröna soffan i siden skulle vara i bild. Det var nämligen den soffan som prins Harry och Diana satt i när han döptes.

7. Prinsessan Dianas syster, Lady Jane Fellowes, talade under ceremonien.

8. Dianas favoritblomma var förgätmigej och därför bestod Meghan Markles brudbukett av just den blomman.

9. Det var en tom plats på bänken där kungafamiljen satt i kyrkan som man i media har spekulerat var tillägnad prinsessan Diana. Men enligt den kungliga praxisen ska inte drottningen ha någon framför sig som skymmer sikten och det var därför stolen stod tom.

Källa: Elle

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!