Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Alicia Vikander vann en Oscar för Bästa kvinnliga biroll på Oscarsgalan 2016

ALICIA-Vikander-OScarsgalan-2016-Oscar-Danish-Gril
Under den 88:e Oscarsgalan kammande det svenska stjärnskottet Alicia Vikander hem en Oscar för hennes roll som Gerda Wegener i “The Danish Girl”.
Det var 41 år sedan som en svensk skådespelare tilldelades en Oscar, då var det Ingrid Bergman och nu heter hon Alicia Vikander. Hon slogs med namn som Kate Winslet, Rooney Mara och Rachel McAdams om det åtråvärda priset, tillslut stod det klart att det var svenskan som kammade hem världens största filmpris.

Kvällen till ära var mamma Maria Fahl Alicias dejt och det är svårt att säga om det var Alicia eller hennes mamma som såg mest chockad ut när namnet ropades ut.

– Tack Eddie för att du har varit den bästa skådespelarpartnern, jag hade aldrig gjort det här utan dig, sa Alicia Vikander i sitt tacktal.

Hennes roll som konstnären Gerda Wegener, gift till världens första könsbytare, har redan gett henne en Screen Actors Guild Award och nu kan hon även lägga till en Oscar på prishyllan.

Se ögonblicket när hon vinner och hennes rörande tal här.

Leonardo DiCaprio fick tillslut sin efterlängtade Oscar, läs mer om Oscarsgalan här.
Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!