Nöje

Ida Warg ”Jag kunde inte ens äta kalkon om det innehöll 0,7 % socker”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi en av Sveriges största hälso– och träningsbloggare, influencern och Youtubern – Ida Warg. Vi djupdyker i ämnen som prestationsångest, ätstörningar, kost och träning.

Ida slog igenom som dansare i tv-serien Floorfiller, där hon gick till final och kort därefter påbörjade resan mot att bli Sveriges största hälso– och träningsprofil. En titel hon håller i än i dag.

I WomanUp-podden öppnar Ida upp om hur hennes liv kantats av prestationsångest och berättar om en destruktiv tid på Balettakademin, då hon tränade åtta timmar om dagen och tänkte på precis allt hon stoppade i munnen. Något som snart resulterade i en tuff ätstörning.

 Ida Warg och Metro Modes Cassandra Lundgren under inspelningen av WomanUp-podden. 

Ida förklarar att hon levde sitt liv, med alldeles för lite energi i kroppen och lunkade fram genom vardagen likt en zombie. Men också om vändningen som till slut kom i form av en livsförändrande insikt, och vägen tillbaka fram till i dag.

I slutet av programmet pratar vi om ätstörningar och prestationsångest tillsammans med psykologen Maria Farm. Vad definierar egentligen en ätstörning, hur vet man att det gått för långt och vilken hjälp finns att få? Det är bara några av frågorna som vi besvarar.

I varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote. Ida valde ”Winners never quit & quitters never win”. Vill du ha Idas citat på en snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup. Vinsten, ca 40 kronor av varje såld t-shirt går till organisationen Kvinna till Kvinna, som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen.

Lyssna på senaste avsnittet av WomanUp-podden med Ida Warg där poddar finns eller på Metromode.se/womanup.

Foto porträtt: Niklas Lindgren
Foto inspelning: Lisa Dahlgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!