Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Ida Wargs bästa smoothietips

Här har vi samlat några av Idas bästa tips för att göra en smoothie man håller sig mätt på länge! En mättande smoothie passar lika bra till frukost, lunch och mellanmål! Hemligheten för att bli mätt är att ha i tillräckligt mycket ingredienser och kalorier.

Foto: Ida Warg/Metro Mode

• Häll i 1-2 msk –> chiafrön. Då får du en härlig och lite tjockare konsistens + att du får i dig massa bra fett och protein som håller dig mätt längre. Går även att variera med –> pumpafrön, —> linfrö eller –> hampafrön.

• Häll i en skopa –> protein. Ida brukar alltid ha 1 skopa –> hampaprotein eller –> risprotein. Det gör att man håller sig mätt längre och att det känns som en hel måltid.

• Snåla inte med frukten. I morgonsmoothie har Ida antingen 500 g mango + 2 bananer eller 4-6 bananer. Mango och banan är den bästa grunden och frukt man håller sig mätt på. En grund på bara bär blir alldeles för kalorifattig och inget man håller sig mätt på.

• Lägg ner gröna blad. Det är ett lätt sätt att få i sig sin dagliga dos av grönsaker. Att addera spenat eller grönkål kanske inte låter så gott men det är faktiskt ganska smaklöst och smälter in bra i smoothien.

• Boosta med superfoods som –> spirulina, –> vetegräs och/eller –> korngräs för att få i dig alla näringsämnen, känna dig nöjd och även få hjälp att avgifta kroppen.

• Sista tipset är att äta din smoothie i en bowl. Även om du dricker den så se till att tugga din smoothie då nedbrytningen av maten börjar när du tuggar + att det kan ge en mättnadskänsla. Toppa min smoothie med skivad frukt, bär, frön eller/och musli. Det ger en bättre mättnadskänsla.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!