Nöje

Idol 2022 – så blir programmet

Höstens säsong av Idol, där nya musiktalanger tävlar mot varandra, kommer att vara upplagd för stor dramatik med en kvalvecka som nu kommer att avgöras inför publik i Kungsträdgården i Stockholm. Deltagarna ska också visa att de kan lyfta både sig själva och varandra i gemensamma duetter.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Längre fredagsfinaler, världens hittills största Idolfinal och en kvalvecka som görs till en fem dagar lång liveupplevelse inför publik är nyheter i det folkkära programmet där våra nya stjärnor tävlar mot varandra i artisteri.

När har Idol 2022 premiär?

Programmet har säsongspremiär den 22 augusti på TV4 Play och TV4.

Idoljuryn 2022

I Idoljuryn ser vi i år Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Katia Mosally. Programmet leds av Per Lernström och sidekicken Anis Don Demina.

Idolraketen tillbaka – på TikTok

Idolraketen är också tillbaka efter förra årets succé där Jacqline Mossberg Mounkassa tog sig hela vägen till final. Nytt för i år är att tittarna söker till Idolraketen via TikTok, och genom att skicka in sin video finns en chans att bli den sista deltagaren att komma till kvalveckan.

Utmanas i duetter

Ytterligare utmaningar och nya moment finns i “Sista Steget” som spelats in på musikfestivalen Way Out West i Göteborg där deltagarna framfört duetter. “Företeelsen med ‘colabs’ toppar världslistorna just nu där två stjärnor möts i en gemensam duett. Det blir en större utmaning i år att gå hela vägen. De måste kunna samarbeta, både lyfta sig själv och någon annan. För varje år har kvaliteten höjts på deltagarna och vi vill hitta dem som är redo att bli Sveriges nästa stjärna”, säger jurymedlemmen Kishti Tomita.

Auditionturné

Vecka 34 Stockholmsveckan måndag till onsdag
Vecka 35 Göteborgsveckan  måndag till onsdag
Vecka 36 Malmöveckan  måndag till onsdag
Vecka 37 Åreveckan  måndag till onsdag

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!